Iasi: Sport: Retrogradabila Poli mai înghite 1,6 milioane euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iasi: Sport: Retrogradabila Poli mai înghite 1,6 milioane euro
Iasi: Sport: Retrogradabila Poli mai înghite 1,6 milioane euro

Şefii Primăriei Iaşi sunt hotărâţi să transfere această sumă din bani publici în bugetul unui club de fotbal care nu face performanţă

Săptămâna aceasta este programată o nouă Adunare Generală a Consiliului de Administraţie (CA) a Politehnicii Iaşi, în care se va aproba bugetul grupării din Copou pentru acest sezon. Preşedintele Politehnicii, Sorin Boca, a anunţat că echipa are nevoie de aproape 4,5 milioane de euro pentru a-şi îndeplini obiectivul din acest an, respectiv o clasare în primele zece locuri.

Suma de 4,5 milioane de euro a fost confirmată şi de Petru Radu, preşedintele CA Poli Iaşi. Conform structurii acţionariatului de la Poli, pachetul majoritar de acţiuni (43%) este deţinut de firma Mobilis, în timp ce Consiliul Local (CL)Iaşi păstrează în continuare 36% din acţiuni. Astfel, dacă Mobilis ar urma să contribuie cu aproape 2 milioane de euro, CL ar trebui să asigure peste 1,6 milioane de euro din bugetul ieşenilor.

Aceşti bani vor fi viraţi clubului prin Fundaţia Sportului Ieşean (FSI). „După ce am alocat 2,2 milioane de euro pentru bugetul Politehnicii în sezonul 2008-2009, vom furniza şi această sumă de 1,6 milioane de euro, care va intra în contul clubului în tranşe până la finalul acestui sezon”, a declarat Romeo Olteanu, preşedintele FSI. Acesta a argumentat că Poli beneficiază de 80% din fondurile alocate de CL pentru sportul ieşean deoarece fotbalul este cel mai popular sport, iar echipa de fotbal Politehnica este un brand al Iaşiului.

Rezultate neconvingătoare

Cu toate acestea, de când a luat fiinţă, în 1945, Politehnica Iaşi nu s-a remarcat cu nicio performanţă deosebită în peisajul fotbalului din România. Din 1960, când a promovat pentru prima dată în Divizia A, până în prezent, Poli a evoluat 26 de sezoane în primul eşalon valoric, restul timpului jucând în Divizia B. Poli are la activ şi un sezon petrecut în Divizia C, în 2001-2002. În ceea ce priveşte rezultatele din Divizia A, cea mai bună clasare a Politehnicii a fost locul 6 în 1966. Din 2004, de când a revenit ultima oară în Liga 1, Poli Iaşi s-a clasat pe locurile 9, 10, 13, 11 şi 14.

Cuvântul ieşenilor

Faptul că edilii oraşului sunt dispuşi să mai acorde 1,6 milioane de euro pentru echipa de fotbal nu le-a picat deloc bine ieşenilor. „Ce performanţe a făcut Poli ca să primească an de an milioane de euro, când sunt atâtea probleme în oraşul asta?”, s-a întrebat Mihnea, electrician. „Chiar dacă noi zicem «nu», tot cei de sus decid, iar părerea celor mici nu este luată în consideraţie”, a adăugat Adrian Iordache, muncitor.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite