Iaşi: Trafic redus la graniţa cu Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Trafic redus la graniţa cu Republica Moldova
Iaşi: Trafic redus la graniţa cu Republica Moldova

În ultimele trei luni, spun reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Iaşi, traficul în punctele de trecere a frontierei de la Sculeni şi Nicolina s-a redus cu aproximativ 40% din cauza introducerii

În ultimele trei luni, spun reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Iaşi, traficul în punctele de trecere a frontierei de la Sculeni şi Nicolina s-a redus cu aproximativ 40% din cauza introducerii vizelor obligatorii.

Totuşi după ridicarea vizelor de către oficialii de peste Prut, cetăţenii români care-şi făceau cumpărăturile mai ieftin nu s-au înghesuit la graniţă pentru a recupera cele trei luni în care nu au putut trece în Moldova. „Românii nu s-au mai dus în număr mare în această perioadă în Republica Moldova probabil pentru că nu mai era avantajos“, a precizat Vasilica Tătaru. Dacă înainte de momentul introducerii vizei pentru cetăţenii români prin vamă treceau aproximativ 1.500 de persoane pe zi, numărul acestora s-a redus la mai puţin de 1.000.

Aceeaşi situaţie s-a înregistrat şi în judeţul Vaslui, la Vama Albiţa. „Traficul nu a crescut deloc iar în perioada cât au fost obligatorii vizele, persoanele care au avut neapărat nevoie să meargă în Moldova şi le-au obţinut. Deocamdată, nu ne aşteptăm la o creştere a traficului în următoarele zile pentru că, probabil, oamenii sunt încă circumspecţi cu privire la decizia de ridicare a vizelor“, a precizat Marius Costache, director adjunct  al Vămii Albiţa, Vaslui.

Vize luate preventiv
Costel Gogoi, căsătorit cu o moldoveancă, a alergat patru zile pentru a primi viza de intrare în Moldova. Numai că ieri a aflat că tot efortul lui a fost în zadar.

„Am făcut patru drumuri. Eu am fost de două ori la Bucureşti, iar soţia la Chişinău. Nu mi-a venit să cred ce am văzut acolo. Am cheltuit vreo 1.500 de lei“, spune ieşeanul. Alţi ieşeni au preferat să-şi încerce norocul. „Nu am viză pentru că am auzit pe la radio că nu mai trebuie. Dacă voi reuşi să trec e bine, altfel mă întorc acasă“, a spus un ieşean care a reuşit să treacă ieri prin Vama Sculeni.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite