Iaşi: Fabrica Coca-Cola se mută în Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Fabrica Coca-Cola se mută în Republica Moldova
Iaşi: Fabrica Coca-Cola se mută în Republica Moldova

Oficialii producătorului de băuturi răcoritoare au anunţat că până la sfârşitul anului vor transfera liniile de producţiei ale fabricii din Iaşi peste Prut. „Ca urmare a evaluărilor

Oficialii producătorului de băuturi răcoritoare au anunţat că până la sfârşitul anului vor transfera liniile de producţiei ale fabricii din Iaşi peste Prut. „Ca urmare a evaluărilor periodice de activitate şi infrastructură, în condiţiile în care fabrica de la Iaşi produce cu preponderenţă pentru Republica Moldova, compania a luat decizia transferării capacităţii de producţie. În Republica Moldova nu avem nicio fabrică. Este mai rentabil să producem acolo, decât să importăm băuturile din România“, a precizat Mugurel Rădulescu, PR managerul companiei.

Reprezentanţii firmei Coca-Cola au anunţat că în această lună au demarat execuţia unei fabrici în Republica Moldova, iar unitatea din Iaşi va fi transformată în centru de distribuţie. Astfel, o parte din angajaţi nu riscă să-şi piardă locurile de muncă, însă cei care nu vor mai avea activitate vor fi susţinuţi financiar de către firmă. „La sfârşitul perioadei de 60 de zile, toţi angajaţii implicaţi în consolidare vor primi pachete compensatorii care exced cerinţele legale, cu valori între 7 şi 10 salarii“, au anunţat reprezentanţii companiei.

Se închide şi o fabrică de la Suceava
Conducerea firmei Coca-Cola HBC a anunţat şi sistarea activităţii la fabrica de apă minerală Dealul Floreni, din judeţul Suceava, unde produce Izvorul Alb. Activitatea va fi transferată la unitatea Poiana Negri din acelaşi judeţ.

În ţară vor rămâne trei fabrici
La fabricile din Iaşi şi Suceava, Dealul Floreni, lucrează în producţie în jur de 75 de salariaţi, iar 32 de persoane la depozite. În urma deciziilor de la vârful companiei, producătorul va rămâne cu doar trei fabrici la Ploieşti, Timişoara şi Poiana Negri.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite