CJ Iaşi renovează Casa Agronomului pe bani publici după ce a renunţat la un proiect cu finanţare UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două firme s-au înscris la licitaţia pentru reparaţii capitale la Casa Agronomului din Bucium, unde funcţionează servicii din subordinea Consiliului Judeţean.

Şefii Consiliului Judeţean au organizat licitaţia pentru lucrările la Casa Agronomului la care s-au depus două oferte. Pe de o parte, firma Com Beton, a solicitat pentru lucrări 158.137 de lei, iar Stizo NPC a venit cu o ofertă de 166.700 de lei, cât prevederea estimată de CJ pentru acest contract.

"Licitaţia vizează un contract de execuţie pentru refacerea acoperişului la Casa Agronomului. Cele două oferte vor fi analizate de comisia de licitaţie. Valoarea estimată este de 166.700 de lei", a spus Sebastian Tătaru, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Iaşi.

Banii pentru reparaţii vor trebui asiguraţi din bugetul judeţului în condiţiile în care, în Casa Agronomului trebuia să funcţioneze un Centru de Arte şi Meşteşuguri amenajat cu fonduri europene.

Preşedintele CJ, Constantin Simirad, a decis să renunţe la proiectul evaluat la peste jumătate de milion de euro şi să mute în clădirea din Bucium angajaţi ai instituţiei. Practic, clădirea putea fi refăcut cu fonduri nerambursabile oferite de Uniunea Europeană.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite