Iaşi: Regiunea pe scurt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Regiunea pe scurt
Iaşi: Regiunea pe scurt

Cele mai importante ştiri din ediţiile regionale ale cotidianului „Adevărul de Seară".

Bacău

Protestul medicilor, amânat de donatori


Cele 13 cadre medicale ale Centrului Judeţean de Transfuzii Sanguine (CJTS) Bacău au renunţat în ultimul moment la greva de avertisment programată ieri la ora 11.00. Angajaţii CJTS au fost nevoiţi să amâne protestul cu o oră, în condiţiile în care la uşa instituţiei au bătut mai mulţi pacienţi ca niciodată. „Am avut un număr record de donatori astăzi. Dacă media zilnică de până acum era de 20, maxim 30 de persoane, azi am depăşit 60. Ne-am decalat greva ca să putem recolta sânge de la toţi“, a declarat Maria Avram, asistent şefa CJTS.

Botoşani

Botoşănenii cu chirie, uscaţi la buzunar


Niciunul din proprietarii de garsoniere din Botoşani nu este dispus să o închierieze în acest moment cu mai puţin de 100 de euro/lunar. În acelaşi timp, la rubricile de mică publicitate din ziarele locale preţul unui apartament cu două camere nu scade sub 200 de euro/lunar, ba chiar poate ajunge la 300-350 de euro, în funcţie de zona oraşului şi de gradul de confort. Specialiştii spun că tarifele la chirii continuă să se menţină la un nivel ridicat din cauza crizei financiare şi a blocării pieţei imobiliare. „Cei mai mulţi caută să închirieze garsoniere şi apartamente cu două camere pentru că, în primul rând, costurile cu întreţinerea sunt ceva mai mici. În plus, se închiriază pentru perioade scurte de timp. Oamenii speră să îşi revină piaţa imobiliară şi să-şi poată cumpăra o locuinţă“, a spus Cristian Mreană, agent imobiliar.

Iaşi

Tatăl lui Teodosian a stat internat la Socola


Mihai G., tatăl băiatului care şi-a ucis mama cu ciocanul, a fost internat la Socola pentru a fi expertizat de specialişti. De luni şi până astăzi, bărbatul a fost supus la diverse expertize de specialitate, iar astăzi dimineaţă a fost examinat în cadrul comisiei de adulţi, alta decât în cazul băiatului său. Scopul acestei expertize este să se determine dacă Mihai G. şi-a influenţat băiatul în comiterea crimei.

Neamţ

Turism imobiliar cu locuinţe de vânzare


Chiar daca preţul apartamentelor a scăzut la jumătate, administratorii agenţiilor imobiliare din Neamţ îşi pot număra tranzacţiile realizate în această vară pe degetele de la o mână. „Anul trecut aveam 9-10 tranzacţii în august, anul acesta am realizat doar două“, spune Ioana Tamaş, reprezentantul unei agenţii din Piatra Neamţ. „Faţă de acum câteva luni se mai mişcă lucrurile, ne mai trec pragul clienţii. Dar practicăm un gen de turism imobiliar, pentru că mulţi vin, întreabă, le arătăm pe teren locuinţele dar nu cumpără“, declară Daniel Toma, agentul imobiliar. Potenţialii clienţi se plâng că nu au fonduri suficiente. „M-am pregătit cu nişte bani, dar când am venit în ţară ne-am dat seama că tot nu-mi ajung să cumpăr acum“, a declarat Mircea Cristescu, un pietrean venit în concediu din din Italia.

Suceava

Sucevenii, călători în autobuzul groazei


Sucevenii care circulă cu autobuzele aparţinând Societăţii de Transport Public Local (TPL) Suceava privesc cu teamă cum şoferii acestor mijloace recurg la tot felul de artificii pentru a vira dreapta pe strada Universităţii. Din cauza îngustimii străzii şi a unei singure benzi de circulaţie, şoferii iau curba larg, existând posibilitatea să se izbească oricând în autoturismul ce soseşte de pe contrasens. „Merg cu teamă de fiecare dată când urc într-un autobuz de pe traseul 4. Virajul pe strada Universităţii e atât de strâns încât mi-e teamă că va avea loc vreun accident. Ar trebui să schimbe traseul, ca să nu aibă loc vreun eveniment nedorit”, a declarat Vasile Mohor, comerciant.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite