Iaşi: Regiunea pe scurt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Regiunea pe scurt
Iaşi: Regiunea pe scurt

Cele mai importante ştiri din ediţiile regionale ale cotidianului „Adevărul de Seară”.

Bacău

Premiile acordate în prima seară la Romanian Top Hit


” Girls - The Best Hit 2009” a fost primul premiu acordat anula acesta la Romanian Top Hits 2009. El a fost adjudecat de Andra cu melodia ”Femeia” iar premiul a fost ridicat de Săndel Mihai, fratele artistei.”Rock - The Best Hits- 2009” a revenit formaţiei Animal X iar nominalizările la categoria ”Featuring The Best Hits -2009” au fost adjudecate de cei de la Dj Rynno feat. Sylvia cu melodia ”Deep”. Premii speciale au obţinut Nico la categoria ”Best Live” şi Anda Adam pentru ”Best Show”.

Botoşani

Copiii sub influenţa jocurilor pe calculator


„Hoţii şi vardiştii”, „raţele şi vânătorii” sau „nouă pietre” sunt jocurile care au fascinat copilaria a zeci de generaţii. Nici bine nu începea vacanţa de vară, că în faţa blocului era mare agitaţie. Zeci de prichindei alergau, săreau, ţipau, aruncau cu mingea, sau se jucau cu păpuşile şi maşinuţele, până când se lăsa noapte. Pe trotuarele dintre blocuri nu mai era loc de aruncat un ac, din cauza „şotroanelor”, „melcilor” şi „pătratelor” desenate cu cretă colorată. De câţiva ani, însă, cartierele sunt pustii.  În locul şotroanelor sunt parcate maşini, iar în locul corturilor sunt ridicate clădiri noi. „Eu locuiesc în acest cartier de peste 40 de ani. Erau foarte mulţi copii aici. Vara mai strigam la ei că stau la partier şi era o gălăgie de nu puteai să stai în casă”, îşi aminteşte Niculina Sandu, o botoşăneancă ce locuieşte pe strada Primăverii.  Copiii de astăzi preferă jocurile virtuale şi nici măcar nu au auzit de „sticluţa cu otravă” sau „ţară, ţară, vrem ostaşi”.

Iaşi

Afaceri vândute la mica publicitate


Majoritatea oamenilor de afaceri care au decis să-şi scoată la mezat afacerile invocă motive personale. Pentru a grăbi tranzacţiile, au grijă să anunţe zonele unde sunt situate spaţiile şi mai ales dotările făcute în decursul timpului. Acesta este şi cazul Andreei Dascălu, care şi-a scos la vânzare restaurantul deschis în cursul anului trecut. „Îl vând pentru că plec din ţară şi nu are cine să se mai ocupe de afacere. Investiţia este făcută anul trecut, când am cheltuit 65.000 de euro cu dotarea şi amenjarea. Acum cer pe el 42.000 de euro“, a spus Andreea Dascălu. Restaurantul de 120 de metri pătraţi este situat în centrul oraşului, dar deocamdată nu au apărut cumpărători interesaţi să preia businessul complet, cu dotari şi cu angajaţi. „Dacă nu reuşesc să-l vând unei persoane desper care să ştiu că este la fel de serioasă ca şi mine, prefer să-l închid. Am pus mult suflet îna cest local“, a susţinut proprietarul.

Neamţ

Copiii rromilor, educaţi la Grădiniţa de Vară


Timp de o lună, preşcolarii de etnie rromă din cartierul Speranţa au participat la cursurile Grădiniţei de Vară „Colibri“. Iniţiatorii programului au încercat să-i apropie pe cei mici de învăţătură, în condiţiile în care mulţi dintre ei provin din familii cu o situaţie materială precară. „În primul rând îi învăţăm să deprindă noţiunile de bază. Am avut proiecte tematice în cadrul cărora am discutat despre corpul omenesc, despre identitate, dar şi despre mediul înconjurător, ori i-am învăţat calculul matematic elementar“, susţine Rodica Vădeanu, inspector de specialitate în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Neamţ.

Suceava

Sucevean centenar jefuit de ţigani


Centenarul Mihai Ieftimie din comuna suceveană Baia, a fost jefuit de un grup de ţigani ardeleni. Modul de operare a fost cel clasic: câţiva indivizi au intrat în curtea bătrânului sub pretextul că vor să-i vândă diverse lucruri. Când acesta a intrat în casă să ia banii unul dintre ei l-a urmat, i-a smuls din mâna suma de 1.600 lei şi a fugit. Din fericire, în acest caz, poliţiştii au beneficiat de ajutorul întreagii comune şi au pus mâna pe hoţi în Râşca, o comuna învecinată, la jumătate de oră după producerea furtului. „De vină sunt şi victimele, care cred că cineva este suficient de fraier să le vândă produce de calitate la preţuri de nimic. De aceea reuşesc să păcălească bătrânii, pentru că la vârsta lor sunt la fel de creduli ca şi copiii”, a spus Ştefan Marcu, agent de vânzări.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite