Iaşi: Regiunea pe scurt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Regiunea pe scurt
Iaşi: Regiunea pe scurt

Cele mai importante ştiri din ediţiile regionale din Moldova ale ziarului „Adevărul de Seară”.

Bacău

Băcăuanii au primit liber la debranşări

Consilierii au anulat regulamentul care îi obliga pe oameni să rămână clienţii CET.

În urma unui sondaj realizat printre clienţii regiei de termoficare, edilii au decis să renunţe la interdicţia de debranşare.
Regulamentul privind debranşarea apartamentelor de la sistemul de alimentare centralizat cu energie termică a municipiului a fost modificat vineri. La aproape o lună de la adoptarea lui, consilierii locali au luat decizia ca prevederea să fie anulată şi să se se revină la vechiul regulament. Odată cu desfiinţarea obligativităţii, băcăuanii au scăpat şi de o serie de alte reguli abuzive.


Botoşani

Conturile spitalelor, golite de măririle salariale

Toate unităţile medicale din judeţ mai au bani până la jumătatea lunii septembrie

Problemele financiare s-au agravat din cauza majorărilor lefurilor personalului medical aprobate la sfârşitul lui 2008.
Medicii riscă să nu-şi mai primească salariile în următoarele două luni dacă reprezentanţii Casei Judeţeane de Asigurări de Sănătate (CJAS) Botoşani nu vor primi fonduri printr-o rectificare bugetară. Instituţia dispune o rezervă de aproximativ 13 la sută din bugetul alocat pentru întreg judeţul, care va fi folosită doar în cazul în care va fi aprobată o rectificare de buget.


Neamţ

Zeci de pietreni au ocolit taxa auto

Zilnic, pe străzile urbei, apar tot mai multe  maşini înmatriculate peste Dunăre. Nicio instituţie nu deţine o evidenţă exactă cu numărul acestora pentru că banii aferenţi taxelor şi impozitelor nu intră în bugetul statului român. Experienţa triplării taxei de primă înmatriculare care făcea ca o maşină second hand înmatriculată în România să coste mai mult decât una nouă i-a împins pe români să dea mâna cu fraţii Bulgari în hora pentru profit. Zeci de pietreni au văzut în posibilitatea înmatriculării maşinilor în alt stat european, cadrul legal de a evita texele aberante impuse de statul român.


Suceava

Farmaciştii, pe cale de dispariţie la Suceava

Din lipsă de personal calificat şi farmaciile non-stop sunt o raritate în oraş.

În Suceava există o singură farmacie cu program de zi şi de noapte, care se află în apropierea Spitalului Judeţean. Dacă anul trecut erau două formacii deschise şi pe timpul nopţii, de la începutul anului, municipiul a rămas cu o singură astfel de unitate. Astfel, sucevenii care au nevoie pe timpul nopţii de medicamente trebuie să alerge cu taxiul până la farmacie sau ignore până dimineaţă afecţiunile de care suferă. Farmacia deschisă 24 de ore din 24 se află lângă Spitalul Judeţean şi deserveşte atât pacienţii, cât şi secţiile şi camerele de gardă ale unităţii spitaliceşti.


Iaşi

Singura pistă de role din oraş este impracticabilă


Pasionaţii de role sau de o plimbare cu bicicleta pe un spaţiu special amenajat nu mai pot folosi pista de pe Bulevardul Socola.

În cursul zilei de sâmbătă a fost înregistrată o varie la o conductă de apă aflată chiar sub pista de role. Pentru a interveni a fost necesar să se spargă partea de trotuar  unde este amenjată pista. Cum acesta încă nu a fost reparată, tinerii care vor să se plimbe pe role mai au de aşteptat.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite