Iaşi: Regiunea pe scurt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Regiunea pe scurt
Iaşi: Regiunea pe scurt

Cele mai importante ştiri din ediţiile regionale ale „Adevărul de Seară”.

Bacău

Program special pentru copii la Biblioteca Judeţeană


Zeci de copii vin zilnic la Biblioteca Judeţeană ”Costache Sturdza” din Bacău, în special, între orele 11.00 şi 13.00. Ei sunt motivaţi de programul de vacanţă pus la punct de instituţie, care le permite celor mai tineri dintre abonaţi să ia parte gratuit la o serie de activităţi interactive alături de bibliotecari. În fiecare zi a săptămânii, elevii cu vârste până în 14 ani pot viziona casete video cu desene animate sau filme documentare, pot participa la audiţii sau chiar învăţa limbi străine, cu ajutorul programelor de calculator. Mai mult, dacă se formează un grup mai mare, copiii au prilejul de a participa la concursuri de desene pe asfalt sau să asculte basme citite de bibliotecari.

Botoşani

Traficul auto, transformat din rădăcini


Şefii Primăriei, împreună cu specialişti ai Poliţiei Rutiere, au conceput un plan menit să reducă numărul de accidente rutiere pe străzile din Botoşani. Astfel, în intersecţiile din municipiu unde se înregistrează frecvent tamponări, vor fi amenajate sensuri giratorii sau vor fi amplasate semafoare. Potrivit statisticilor, cele mai „fierbinţi“ puncte din traficul botoşănean sunt intersecţiile Sucevei cu Pacea, Sucevei cu bulevardul Mihai Eminescu, Petru Rareş cu Mihai Eminescu şi Primăverii cu George Enescu. Reprezentanţii Primăriei au prcizat că lucrările la sensurile giratorii vor începe cel mai devreme în septembrie şi că cele aproximativ 30 de semafoare noi din oraş vor fi instalate până în primăvara anului viitor.

Neamţ

Măsuri de siguranţă sporită la ştrand


Accidentul care a avut loc, luni, în ştrand, când o fată a rămas blocată sub apă, cu mâna prinsă în gura de evacuare din bazinul mic, provoacă în continuare fiori pietrenilor. Primăria a început, miercuri, o anchetă internă pentru a clarifica cum de a ajuns fetiţa de 13 ani să-şi blocheze mâna şi să fie pusă în pericol de a-şi pierde viaţa prin înec. Oficialii spun că vor lua măsuri după finalizarea anchetei. „Sita care acoperă gura de evacuare are nişte clipsuri, dar noi am găsit-o scoasă. Trebuie găsită o soluţie tehnică pentru fixarea mai fermă a sitelor, aşa încât doar angajaţii ştrandului să le poată înlătura”, a precizat city managerul Bogdan Puşcaşu.

Iaşi

Proiectul „Iaşi pe stradă” continuă


În această seară sunt anunţate mai multe evenimente în cadrul proiectului care vizează valorificarea spaţiilor publice. Astfel, de la ora 12.00 va fi organizat un atelier de graffiti la Ateneul Tătăraşi, iar de la 16.00, la Moldova Mall, va fi o reprezentanţie stradală cu face painting şi animaţie. Totodată, în această seară, de la 18.00, în Parcul Voievozilor, sunt anunţate concerte cu Ska fără Trompete, I hate Mondays, Rava&Excentric Blues Band.

Suceava

Salina Cacica va redeveni staţiune balneară


Salina de la Cacica ar putea fi reintrodusă în circuitul balnear, iar localitatea unde trăieşte o importantă comunitate de poloni are şanse să fie declarată staţiune turistică. „Ministerul Turismului va plăti studiul de fezabilitate. Investiţia ar putea fi realizată în baza unei colaborări între guvernele României şi Poloniei, aşa cum s-a întîmplat şi în cazul modernizării drumului Soloneţu Nou-Cacica, plus contribuţia Consiliului Judeţean Suceava şi a Consiliului Local Cacica”, a declarat suceveanul Corneliu Popovici, secretar de stat în acest minister.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite