Iaşi: Regiunea pe scurt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Citiţi cele mai importante ştiri din ediţiile regionale din Moldova ale ziarului „Adevărul de Seară“.

Iaşi

Schimb de studenţi între universităţi


Parteneriatul „Universitaria“ le dă posbilitatea studenţilor de la Iaşi să urmeze şi cursurile universităţilor din Timişoara şi Cluj. Astfel, 100 de tineri cu rezultate bune pot accesa acest proiect care este în fază experimentală în anul universitar 2009-2010.

Suceava

Şase şefi de poliţie anchetaţi de DNA


Şase poliţişti cu funcţii de conducere în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava sunt anchetaţi de DNA. Ei sunt acuzaţi de abuz în serviciu în cazul achiziţiei actualului sediu. Astfel, Poliţia Municipală a primit de la Guvern 2,53 milioane de lei, iar Ioan Todiruţ, şeful IPJ, împreună cu comisia de licitaţie, a achiziţionat imobilul contra sumei de 11,9 milioane de lei. Pentru a acoperi suma au cerut ulterior Guvernului fonduri suplimentare. (Iulia Tomuţ)


Botoşani

Absolvenţii de liceu, pleacă la muncă în străinătate

Tot mai mulţi tineri care au absolvit liceul se gândesc să meargă la muncă peste hotare din cauza lipsurilor financiare, dar şi a posibilităţii de angajare în oraş.
„Am o soră mai mare plecată în Italia şi am de gând să merg la ea. Nu am şanse să intru la facultate şi aici în Botoşani unde să mă angajez?”, se întreabă Andrei, un tânăr care a absolvit Grupul Şcolar  Petru Rareş. (Anca Nechita)


Neamţ

Procese peste procese pentru schitul de pe Ceahlău


Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a fost acţionată în judecată de un ONG, care contestă legalitatea autorizaţiei de construcţie pentru schitul din rezervaţia de pe Ceahlău. Asociaţia Acţiunea Civică Directă a motivat demersul prin faptul că înainte a de se elibera autorizaţia de construcţie, nu s-a cerut acordul Academiei Române şi nici Comisiei pentru Ocrotirea Monumentelor Naturii. (Mihael Balint)

Bacău

Şomerii, plătiţi cu bani europeni


Agenţii economici pot accesa fonduri ce acoperă până la 75 % din salariul unui angajat. În schimbul banilor, patronii sunt obligaţi să-şi păstrezece salariaţii cel puţin 12 luni. Fondurile sunt disponibile prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) şi le dau posibilitatea întreprinzătorilor să acceseze sume cuprinse între 10.000 şi două milioane de euro pentru lefurile noilor angajaţi. (Claudiu Banea)

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite