Iaşi: Regiunea pe scurt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Regiunea pe scurt
Iaşi: Regiunea pe scurt

Aflaţi care sunt cele mai importante subiecte analizate astăzi, în ediţiile regionale din Moldova ale ziarului „Adevărul de Seară”.

BACĂU

Ţigările, parfumurile şi alcoolul fără acte, surse de bogăţie pe timp de criză

Contrabandiştii profită de faptul că amenzile nu sunt suficient de aspre şi că pedeapsa cu închisoarea se dă în cazuri extrem de rare. În ultimele trei luni, au fost realizate patru capturi de marfă fără acte de provenienţă.

Cele mai multe dintre acţiuni au fost organizate de lucrătorii vamali, care au descoperit cantităţi importante de parfumuri, ţigări, băuturi alcoolice şi cafea, toate fără acte de provenienţă, aduse fie în camioane fie în autoturisme.

De fiecare dată, amenzile aplicate au depăşit 5.000 de lei, însă contrabandiştii nu s-au descurajat. (Codrin Pop)

BOTOŞANI

Cabinete stomatologice pentru bolnavii de HIV-SIDA şi hepatită

Cabinetele stomatologice au fost deschise în cadrul Unităţii de Primire a Urgenţelor iar bolnavii de hepatită vor fi trataţi la Secţia de Boli Contagioase.  Cabinetul stomatologic din incinta Spitalului Judeţean ,, Mavromati,, există de ani buni la Unitatea de primire a Urgenţelor(UPU) dar, până acum, nici un medic nu a dorit să trateze bolnavii de Sida.

,,În stomatologie bolile se transmit mult mai uşor. Lucrezi pe răni deschise şi poţi fi infestat imediat. Trebuie să fii foarte atent şi să îţi iei toate măsurile de precauţie“, a spus Camelia Raicu, medic stomatolog.

Ministerul Sănătăţii a scos la concurs în această vară două posturi de medic stomatolog pentru persoanele bolnave de HIV – SIDA. Unul dintre medicii care va trata aceşti bolnavi este chiar fiul managerului Spitalului Judeţean Botoşani, stomatologul Marius Enache. (Mihaela Iacob)

NEAMŢ

Piatra Neamţ este oficial staţiune turistică de interes naţional

Guvernul a adoptat ieri proiectul de hotărâre prin care municipiul de la poalele Pietricicăi a devenit staţiune turistică de nivel naţional. Reprezentanţii locali speră ca astfel să integreze oraşul în circuitul turistic naţional şi nu numai.

„Acest statut presupune mai mult avantaje de imagine. Vom fi invitaţi la mai multe târguri de turism, vom fi incluşi în ghidurile editate de Ministerul Turismului şi, nu în ultimul rând, vom avea prioritate la accesarea fondurilor structurale”, a declarat Ioana Gheorghieş, responsabilă de proiectul înaintat de Primăria Piatra Neamţ către Guvern. (Andreea Amariei)

SUCEAVA

Ambulanţele şi maşinile pompierilor, sabotate în trafic

Echipajele speciale de intervenţie se luptă zi de zi cu lipsa de bun simţ a unor coducători auto care nu le acordă prioritate şi cu străzile închise din cauza lucrărilor de infrastructură. De când au început lucrările de înlocuire a conductelor de canalizare şi termoficare, ambulanţierii şi pompierii au avut parte doar de intervenţii greoaie şi pline de nervi.

„Lucrurile astea sunt inevitabile. Ne descurcăm aşa cum putem. Norocul nostru este că suntem acoperiţi de serviciile voluntare care intervin la incendii până sosim noi. Din fericire, nu au fost înregistraţi timpi fatali”, a declarat Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava. (Ionuţ Zgâmbău)

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite