Iaşi: Regiunea pe scurt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Regiunea pe scurt
Iaşi: Regiunea pe scurt

Cele mai importante ştiri de sâmbătă din ediţiile regionale ale cotidianului Adevărul de Seară.

Bacău

Gospodinele pregătesc legumele de toamnă la grătar


Chiar dacă toamna se face din ce în ce mai resimţită, băcăuanii nu renunţă la grătare în zonele împădurite din jurul oraşului. Dacă toată vara, mirosul de mici sau ceafă de porc se resimţea, în special, în Parcul Gherăieşti sau la Insula de Agrement, acum, în locurile special amenajate de municipalitate se simte miros de ardei, gogoşari sau vinete coapte. Pentru a nu-şi afuma casă, gospodinele au ales să-şi coacă legumele pentru iarnă, în aer liber. ”Nu are sens să coc legumele în bucătărie pentru că nu am spaţiu suficient pe aragaz şi plus, îmi afum casa. Pe grătar, se fac imediat”, ne-a spus Angela Sabău, o băcăuancă.

Botoşani

„Bobocii“ îşi fac ultimele cumpărături pentru prima zi de facultate


 „Bobocii“ botoşăneni au intrat în febra pregătirilor pentru primul contact cu facultatea. Tinerii îşi petrec ultimele zile înainte de începerea noului an unversitar cumpărând cratiţe, farfurii sau ligheane. Un geamantan „sănătos“ ajunge la peste 100 de lei, chiar şi în bazar. Pentru a economisi din bani, cei mai mulţi dintre proaspeţii studenţi se aleg cu genţi de voiaj care costă maximum 60 de lei. „Vor să facă economie, ce-i drept. Dar genţile astea ieftine sunt foarte incomode şi dacă le umpli, ai nevoie de ajutor ca să le cari. La troler sunt roţi, este mult mai practic“, spune Maria, vânzătoare la un stand de genţi din bazar.

Iaşi

Cursurile încep la ore diferite


Începând de luni, elevii din Iaşi nu vor mai merge la cursuri de la aceeaşi oră. Măsura a fost aplicată la solicitarea profesorilor, care s-au plâns că mulţi tineri care vin la şcoală în mijloace de transport în comun întârzie la ore din cauza haosului care se creează dimineaţa în trafic. „De luni, şcolile vor începe cursurile, la alegere, la 7.30, 7.45 sau 8.15. Astfel, se evită ora 8.00, când toate străzile importante din oraş sunt aproape blocate”, a declarat Sabina Manea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Iaşi, citat de Mediafax. Şcolile pot începe orele şi la ora 8.00, dar numai dacă există motive obiective.

Neamţ

Tinerii caută adrenalina în pădurile din jurul oraşului


Una din distracţiile de final de săptămână ale tinerilor pietreni este să practice paintball în pădurile din jurul oraşului. De fiecare dată în altă locaţie, echipele compuse din câte cinci jucători echipaţi cu măşti de protecţie, combinezoane şi apărători se luptă pentru a-şi îndeplini misiunile: capturarea steagului sau eliminarea adversarilor prin „împuşcarea” cu bilele colorate. „Sunt bile cu vopsea biodegradabilă care nu poluează mediul. Multora le e teamă că impactul e dureros, însă nu simţi mai mult de o pişcătură”, povesteşte Emilian N., unul din tinerii care a prins recent gustul jocului.

Suceava

Târgul de joburi a oferit prea puţine locuri de muncă


Deşi târgul de joburi organizat ieri de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava a fost intitulat „Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi“, o mare parte dintre vizitatorii evenimentului au fost şomeri aflaţi în căutarea unui serviciu. Absolvenţii au avut totuşi întâietate din partea angajatorilor,însă cererea a fost mult mai mare decât oferta. „Am depus mai multe CV-uri, la diferite firme, dar până acum nu am avut succes. Momentan sunt interesată de orice loc de muncă, pentru că trebuie să-mi asigur traiul“, a declarat Ramona Sandu, absolventă de facultate. Evenimentul a avut loc simultan în toate oraşele mari din ţară. În judeţul Suceava, „Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi“ s-a desfăşurat în patru localităţi: Suceava, Rădăuţi, Fălticeni şi Câmpulung Moldovenesc. 59 angajatori din regiune au scos la concurs 386 locuri de muncă.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite