Iaşi: Regiunea pe scurt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Regiunea pe scurt
Iaşi: Regiunea pe scurt

Cele mai importante ştiri din ediţiile regionale ale cotidianului „Adevarul de Seară”.

Bacău

Alimente periculoase în sacoşele băcăuanilor


Restaurantele, unitaţile alimentare şi fast-food-urile le pun băcăuanilor sănătatea în pericol. Concluzia a fost trasă de inspectorii Comisariatului Judeţean de Protecţia Consumatorului (CJPC) Bacău după ce au luat la verificat 88 de unităţi alimentare de pe raza judeţului. În urma controlului s-a descoperit că nicio unitate din cele controlate nu respecta normele impuse de legislaţie. Inspectorii au oprit de la comercializare aproape 360 de kg de produse alimentare în valoare de peste 4.100 de lei şi au aplicat 82 de sancţiuni contravenţionale şi şapte avertismente. ”Cele mai mari abateri au fost găsite la restaurante. S-au găsit produse şi ingrediente expirate şi alimente care nu aveau etichete sau nu erau depozitate în condiţii optime. Sancţiunile contravenţionale aplicate au fost de aproape 122.000 de lei”, ne-a declarat Alin Năstase, director coordonator al CJPC Bacău.

Botoşani

Botoşănencele se întrec la făcut copii


Peste 400 de familii din judeţ au cel puţin cinci copii spun autorităţile sanitare. Majoritatea sunt din mediul rural care trăiesc la limita sărăciei. Lipsa banilor nu este însă un impediment pentru părinţii care îşi umplu casa de prunci de la an la an. Cele mai multe cazuri sunt întâlnite în localităţile de pe malul Prutului unde părinţii ajung să aibă şi nouă copii.

Iaşi

Promisiuni de apă caldă non stop la robinete


Criza apei calde de la Iaşi s-a rezolvat momentan după intervenţii făcute la ministrul economiei, Adriean Videanu. Romgaz SA Mediaş a anunţat deja că mâine dimineaţă la ora 7.00 va reîncepe furnizarea de gaze naturale către CET I Iaşi. „Am explicat faptul că nu numai la Iaşi este o situaţie dificilă şi că nu este vina noastră, a autorităţilor locale. Ministrul Videanu a discutat cu Romgaz şi cu E.ON Gaz Distribuţie şi a deblocat situaţia“, a explicat primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita. El a precizat că urmează ca săptămâna viitoare să se mai facă o serie de plăţi către Romgaz, dar că aşteaptă şi ajutorul promis de la nivel central. „La Ministerul Economiei se va rediscuta preţul imens pe care îl plătim cu toţii pentru distribuţie. Practic, 45% din factură este reprezentată de costul cerut de E.On Gaz Distribuţie“, a mai spus Nichita.

Neamţ

Fruntaşii comunei Văleni, primii la donat sânge


Membrii Grupului de Acţiune Comunitară Văleni, organism de  reprezentare instituţională creat la nivelul comunei nemţene, au venit ieri in corpore să doneze sânge la Centrul de recoltare de la  Roman. Scopul declarat a fost acela de a salva vieţile semenilor care au nevoie de transfuzii. Înainte de recoltare, donatorilor li s-a luat tensiunea şi li s-au făcut analizele.
Printre curajoşii donatori s-au numărat şeful postului de poliţie, Cristian Cocea, agenţii Ana Maria Cobuz şi Nicolae Simionică, viceprimarul Dan Relu Grigore şi preotul paroh al bisericii Moreni, Nicolae Daniel Gripcă. Gestul lor l-a sensibilizat până şi pe Dan Fărâmatu, un arestat preventiv pentru violenţă care „a vărsat sânge” alături de edilii comunei.

Suceava

Sucevenii nu vor sta în frig la iarnă


Deşi datoriile populaţiei către agentul de furnizare a apei caldă şi căldură depăşesc ordinul milioanelor de lei, sucevenii nu vor sta în frig la iarnă. „Stocul de huilă pentru următorul sezon rece a fost aprovizionat. Avem 100.000 de tone şi vom mai face o licitaţie în luna septembrie pentru achiziţionarea aîncă 30.000 de tone, materiale pentru a asigura vârfurile de consum”, a declarat Doina Oică, director marketing Termica Suceava. Vârful de consum al apei calde şi căldură diminuează atât stocul de huilă, cât şi pe cel de hidrocarburi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite