Iaşi: Regiunea pe scurt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Regiunea pe scurt
Iaşi: Regiunea pe scurt

Cele mai importante ştiri din ediţiile regionale ale cotidianului „Adevărul de Seară”.

Bacău

Masa de prânz, mai ieftină în oraş


Ca să nu-şi piardă clienţii, pe vreme de criză, patronii restaurantelor din Bacău au scăzut preţul meniurilor de prânz. Astfel, oferta pentru „Happy hour“ constă în două feluri de mâncare şi desert, pentru preţuri cuprinse între 10 şi 15 lei. Oferta pare tentantă, de aceea în jurul orei 12.00 majoritatea localurilor din oraş, unde se serveşte masa, sunt pline de clienţi. „Mănânc de cele mai multe ori la restaurant la masa de prânz, pentru că este mai mult decât convenabil. Preţul este foarte mic, iar cantitatea de mâncare este suficientă ca să te ridici de la masă sătul”, ne-a spus Marian Cociorvă, agent de vânzări.

Botoşani

Străzile bune înlocuiesc centura Botoşaniului


Bulevardul Mihai Eminescu va prelua o bună parte din traficul greu pe perioada derulării lucrărilor de modernizare a şoselei de centură. Pentru devierea camioanelor va fi închisă strada Petru Rareş, între Puşkin şi Calea Naţională, şi Calea Naţională, între Puşkin şi Sarmisegetuza. O parte a circulaţiei va fi preluată de bulevardul Eminescu, pe tronsonul Petru Rareş. 
„Maşinile care vin dinspre Iaşi şi merg spre Ştefăneşti vor trebui să meargă pe Mihai Eminescu, stânga Petru Rareş, toată şoseaua de centură, ocolind prin Manoleşti Deal, Calea Naţională, Împărat Traian şi ieşirea spre Ştefăneşti pe Tudor Vladimirescu. Tronsonul acesta va fi cel mai afectat de transport, va trebui să înconjoare tot oraşul, în rest sunt soluţii de deviere“, a spus Florin Ghiorghiţă, viceprimarul Botoşaniului.

Iaşi

Supravieţuitorii de la Scânteia ar putea fi externaţi


Veşti bune pentru familiile singurilor supravieţuitori ai catastrofei feroviare de la Scânteia, de pe 14 august. Viorel Chelaru (37 de ani) şi Ilie Meşteru (34 de ani)ar putea merge acasă în câteva zile dacă rezultatele ultimelor teste pe care medicii de la Spitalul de Neurochirurgie le vor efectua vor ieşi bine. „Chelaru are o evoluţie favorabilă. I se va mai face şi un control la computerul tomograf. Dacă rezultatul va fi favorabil, urmează să-l externăm. Şi pentru leziunile de la mână i se vor mai face nişte teste“, a precizat Florin Grămadă, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie. Încurajatoare este şi starea de sănătate a lui Ilie Meşteru care a fost mutat astăzi de la secţia de Terapie Intensivă, în salon. „Stările lui neurologică şi cea pulmonară s-au ameliorat. Dacă este bine în continuare va fi mutat la oropedie“, a mai precizat Florin Grămadă.


Neamţ

Pompele funebre, o afacere „fără moarte“


Deşi în fiecare lună, mii de firme se închid din cauza lipsei de comenzi, societăţile din  Singurele care nu par a fi afectate de faliment sunt pompele funebre. Gard în gard, pe variantă, începând din zona gării şi terminându-se la piaţa centrală, magazinele care vând articole pentru înmormântare continuă să reziste pe piaţă chiar şi pe timp de criză. „Nu avem voie să ne plângem. Săptămâna trecută, de exemplu, am avut încasări care au depăşit 10.000 de lei. Este adevărat că oamenii au început să meargă din poartă în poartă ca să caute produse mai ieftine fie şi cu un leu, dar clienţi există”, a declarat Mirela Ştier, reprezentanta unei firme de profil.

Suceava

Operatorul de apă, învins de o conductă


De cinci zile locuitorii de pe strada Zorilor privesc neputincioşi cum în faţa blocurilor se adună adevărate lacuri de acumulare. Problema a apărut miercuri seară, când abia răsăriseră câteva firişoare de apă dintr-o conductă de apă rece. În câteva ore debitul apei s-a mărit îngrijorător, astfel încât în scurt timp format un adevărat „lac“. „Miercuri seară a început să curgă apă. Joi când m-am trezit am văzut în faţa blocului un iaz. E atât de mare încât m-aş putea scălda în el”, spune ironic Gheorghe T., localnic.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite