Iaşi: Regiunea pe scurt / 1000 de nemţeni sunt în concediu post-natal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aflaţi care sunt cele mai importante subiecte analizate astăzi, în ediţiile regionale din Moldova ale ziarului „Adevărul de Seară”

Bacău

Hoţii de buzunare fac zilnic victime în pieţe şi autobuze

Hoţii de mărunţişuri acţionează în locurile aglomerate, precum pieţele, mijloacele de transport în comun şi staţii. Într-o secundă de neatenţie, băcăuanii ei se trezesc că nu mai au asupra lor portofelul, actele sau telefoanele mobile pe care le ţineau în genţi sau buzunarele de la haină.

 „Mi-am dat seama că-mi lipseşte portofelul în momentul în care m-am dat jos din autobuz”, ne-a spus Felicia Chiriliuc, o băcăuancă căruia i-au fost furaţi 300 de lei. De la începutul anului, au fost prinse 48 de persoane care au furat din buzunare şi genţi. (Daniela Pilat)

Botoşani


Jumătate dintre dosarele pentru pensionare pe caz de boală, respinse

Numărul persoanelor pensionate pe caz de boală a scăzut în judeţul Botoşani. În prezent, sunt înregistrate 12.405 de pensionari, cu 254 mai puţini decât anul trecut.

De la începutul anului au fost depuse la Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Botoşani 504 dosare noi de invaliditate. „Dintre acestea, 241 au fost respinse de comisia de expertiză, fie pentru că nu se încadrau în gradul de invaliditate, fie pentru că afecţiunile prezentate permiteau continuarea muncii”, a declarat Cătălin Dupir, purtătorul de cuvânt al CJP Botoşani. (Alex Chirilă)

Piatra Neamţ

1.000 de nemţeni sunt în concediu post-natal

Statisticile la nivel de judeţ arată că tot mai mulţi bărbaţi aleg să petreacă doi ani departe de locul de muncă, dar aproape de copiii lor. Bărbaţii cu venituri mai mari decât ale soţiilor învaţă să se descurce cu pregătitul biberonului, schimbatul scutecelor şi îmbăiatul bebeluşilor.
Un sfert din totalul persoanelor înregistrate în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Prestaţii Sociale Neamţ sunt tătici. „Am rămas eu acasă pentru că dacă rămânea soţia nu primeam aceeaşi bani. Diferenţa este de câteva sute de lei, aşa că nu mai ţinem cont de prejudecăţi”, a povestit Ştefan Botei, un proaspăt tătic, ce-şi plimba cu mândrie copilul, prin oraş. (Mădălina Stan)

Suceava

Şcoală de Vară în limba germană la Suceava

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava va organiza a doua ediţie a şcolii de vară pentru elevii care vor să studieze limba germană. Şcoala de vară se va desfăşura între 31 august şi 10 septembrie, iar tema principală a evenimentului va fi „Comunicare socială şi interculturală în Bucovina“. „100 de elevi din judeţul Suceava, organizaţi în patru grupe în funcţie de vârstă şi nivelul de studiu, vor studia cu zece profesori de limba germană, din ţară şi din străinătate“, a declarat profesorul Laurenţa Hacman.  (Dan Marţuneac)

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite