Iaşi: Regiunea pe scurt / Piaţa imobiliară îşi revine timid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Regiunea pe scurt / Piaţa imobiliară îşi revine timid
Iaşi: Regiunea pe scurt / Piaţa imobiliară îşi revine timid

Aflaţi care sunt cele mai importante subiecte analizate astăzi, în ediţiile regionale din Moldova ale ziarului „Adevărul de Seară”

Bacău

Sute de tineri trăiesc din indemnizaţia de şomaj

După ce au absolvit în acest an diferite forme de învăţământ, 1.500 de tineri au fost  înregistraţi, în acest an, în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) ca şomeri. „Ne aşteptăm ca pănă la sfârşitul lunii septembrie, cifra absolvenţilor înregistraţi ca şomeri să crească. Ei mai au suficient timp să-şi depună dosarul la noi pentru a primi timp de şase luni 50% din salariul minim pe economie”, ne-a spus Daniela Bălan, purtătorul de cuvânt al AJOFM Bacău. (Daniela Pilat)

Botoşani

Cimitirele de pe şoselele judeţului

Şoferii sunt speriaţi de zecile de cruci amplasate la marginea drumurilor. Aproape că nu există şosea în judeţul Botoşani, pe marginea căreia să nu existe măcar o cruce, dovadă a faptului că în acel loc s-a petrecut o tragedie. În unele zone, crucile sunt atât de dese, încât locurile par a fi cimitire.

Sunt imagini dezolante, într-adevăr. Ne fac să ne gândim cât de imprudenţi putem fi la volan, dar nu cred că este în regulă. De multe ori mi se întâmplă să mai văd câte o cruce apărută nouă şi îmi distrage atenţia. Acele locuri sunt blestemate şi unde este o cruce ar putea fi şi mai multe”, spune Marian Mihai, un tânăr şofer. (Anca Nechita)

Iaşi

Piaţa imobiliară îşi revine timid

Numărul tranzacţiilor din luna iulie, cu imobile şi terenuri, a depăşit cu câteva zeci media lunilor precedente. Potrivit Oficiului Judeţean de Cadastru Iaşi, vânzările în acest sector au înregistrat o evoluţie redusă, dar constant de la începutul anului. În ultima lună, la Iaşi, s-au încheiat 1.350 de tranzacţii şi aproape 500 de ipoteci. (Alina Busuioc) 

Piatra Neamţ

Parabolicele au învins cablul tv


Moda antenelor parabolice a prins de minune la pietrenii care sunt în goana ofertelor. Două servicii la preţ de unul şi avantaje care la început par aproape gratis au convins repede locatarii care au tapetat efectiv multe blocuri din oraş. Trendul predomină în cartiere, unde "lighenele"  stau agăţate lângă rufe scoase la uscat, conferind imobilelor un aspect de cămine studenţeşti. (Mădălina Stan)

Suceava

Sucevenii nu mai au încredere în bănci

De la începtul anului, 45 de persoane au reclamat instituţiile bancare la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor. Oamenii se plâng că aceastea nu respectă clauzele contractuale, au majorat nejustificat rata dobânzii sau a comisionului de administrare a creditului.

Acum câteva luni am mers la bancă şi am luat un credit. Acum am observat că mi-au mărit dobânda deşi pe hârtie aceasta era fixă şi nu ar fi trebuit să se schimbe”, a declarat Andrei C., unul dintre sucevenii care se consideră păcălit de bancă. (Ionuţ Zgîmbău)

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite