Iaşi: Regiunea pe scurt / Peste 150 de fetiţe au devenit mămici în acest an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Regiunea pe scurt / Peste 150 de fetiţe au devenit mămici în acest an
Iaşi: Regiunea pe scurt / Peste 150 de fetiţe au devenit mămici în acest an

Aflaţi care sunt cele mai importante subiecte analizate astăzi, în ediţiile regionale din Moldova ale ziarului „Adevărul de Seară”

Bacău

Peste 150 de fetiţe au devenit mămici în acest an

Tot mai multe minore din judeţul Bacău îşi încep viaţa sexuală şi ajuns să devină mămici la 13-14 ani. De la începutul anului, în Maternitatea Bacău s-au înregistrat peste 150 de nașteri în rândul minorelor, procentul fiind cu 20 la sută mai mare decât anul trecut.

Numărul nașterilor în rândul minorelor crește de la an la an. Problema este că aceste fete nu știu să folosească contraceptivele. Cele mai multe fetițe-mămici provin din mediul rural”, a spus Vladimir Corneleac, șef de secție la Maternitatea Bacău.  (Lili Adochiţei)

Botoşani

Străzile din oraş, blocate de investiţiile edilitare 

Muncipalitatea a anunţat că va penaliza toate firmele care execută lucrări în Botoşani şi au depăşit termenele de execuţie prevăzute în contracte. Şi asta pentru că principalele artere de cirulaţie din municipiul Botoşani arată ca după bombardament după ce simultan au fost demarate mai multe lucrări edilitare.

Situaţia asta creează crează disconfort. M-am săturat să aud motivaţii de genul că lucrarea nu poate fi finalizată la termen pentru că nu ştiu ce echipă nu a ajuns la timp la Botoşani să mufeze o conductă. În contracte sunt prevăzute şi penalităţi şi le vom aplica constructorilor care sunt în întârziere cu termenele de execuţie”, a spus primarul Cătălin Flutur.
Potrivit prevederilor contractuale, fiecare zi de întârziere va fi sancţionată cu 0,1% din valoarea lucrării. (Adrian Şorodoc)

Piatra Neamţ

Pietrenii sărută icoanele fără a ţine cont de „porcină”

Credincioşii nu se tem că s-ar putea îmbolnăvi de gripă porcină în urma ritualului reliogios. „Eu cred că Dumnezeu ne păzeşte de tot ce e mai rău. Important este rugăciunea şi credinţa care nu trebuie să lase frica să prindă rădăcini”, spune Maria Dimitrache, încrezătoare în puterea divină.

După părerea preoţilor, boala nu se prinde de lucrurile sfinte. „Icoanele sunt obiecte sfinţite, nu trebuie să le privim ca pe nişte mijloace de răspândire a bolilor”, a completat preotul Ovidiu Cojan. (Mădălina Stan) 

Suceava

Şofer de autoutilitară, oprit de poliţişti cu focuri de armă

Un conducător auto din Siret a refuzat să oprească pe Calea Unirii şi a fost prins la Dărmăneşti, după o urmărire de 15 minute. „Patrula de poliţişti a încercat oprirea unei autoutilitare, însă conducătorul a refuzat să oprească şi a accelerat, continuându-şi deplasarea. Agenţii de poliţie au pornit în urmărire, folosind semnalele acustice şi luminoase, însă şoferul nu a oprit, ci a continuat să conducă prin depăşiri periculoase, punând în pericol participanţii în trafic”, a declarat Gabriel Panţîru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Suceava. (Paula Scînteianu)

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite