Regia de Transport Public Iaşi a scăpat de amendă în cazul accidentului de la Fundaţie FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regia Autonomă de Transport Public (RATP) Iaşi a fost scutită de amenda de 750 de lei aplicată pentru tragedia de la Fundaţie. Judecătoria Iaşi a anulat sancţiunea aplicată regiei de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM). Pe 21 martie 2011, un vatman al RATP a lovit şase maşini şi un autobuz, iar în urma impactului un agent de la penitenciar a decedat şi mai multe persoane au fost rănite.

Judecătoria Iaşi a admis, pe 28 martie, plângerea RATP şi a dispus anularea sancţiunii aplicate de ITM. Regia a fost sancţionată cu 750 de lei de ITM pentru că  nu ar fi luat măsuri disciplinare împotriva vatmanului Cristian Diaconu (34 de ani), care a provocat tragedia din martie 2011. Inspectorii au constatat că şefii RATP nu l-au sancţionat pe Diaconu deşi acesta a fost implicat în şapte coliziuni în 12 ani.

image

Click pe colaj pentru a vedea mai multe imagini cu accidentul din Fundaţie

 Reprezentanţii regiei au susţinut că vatmanul a fost suspendat şi ulterior testat şi au contestat procesul verbal în instanţă.

Iaşi: Fratele asistentei rănită grav de tramvaiul fără frâne: „E un miracol că a scăpat doar cu nişte fracturi!“ (FOTO, VIDEO, UPDATE)

Cum s-a apărat vatmanul de pe „tramvaiul-groazei” în faţa procurorilor Galerie FOTO

Cristian Diaconu a fost acuzat, pe 15 martie,  de ucidere din culpă şi vătămămare corporală din culpă. Vatmanu a fost implicat pe 21 martie în groaznicul accident de la Fundaţie. Tramvaiul pe care-l conducea a intrat în şase maşini şi un autobuz. În urma impactului, agentul- şef adjunct Dănuţ Condurache (43 de ani), din cadrul Penitenciarului Iaşi, şi-a pierdut viaţa, iar Mirela Drăguşanu, asistenta medicală aflată lângă el, a fost grav rănită. De asemenea, au fost rănite mai multe persoane. Primul termen al procesului va fi pe 17 martie la Judecătoria Iaşi.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din judeţ!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite