Regele Mihai I, absent la ceremonia în cadrul căreia a fost făcut Doctor Honoris Causa al Universităţii "Al. I. Cuza" din Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membrii Senatului universităţii ieşene l-au vizitat ieri pe fostul monarh al României la Palatul Elisabeta, dar au fost primiţi doar de Principesa Moştenitoare şi de Principele Radu Duda.

Senatul Universităţii "Al. I. Cuza" Iaşi a votat pentru conferirea distincţiei de Doctor Honoris Causa Regelui Mihai I al României, cu ocazia împlinirii de către Majestatea Sa a vârstei de 90 de ani.

Tablou de 2.000 de lei pentru Regele Mihai de la un edil ieşean

Delegaţia universităţii ieşene s-a deplasat ieri, 8 mai, la Palatul Elisabeta pentru ceremonia de înmânare a distincţiei, dar a fost întâmpinată doar de Principesa Moştenitoare Margareta şi de Principele Radu Duda.

image

"În cadrul ceremoniei, după intonarea Imnului Regal şi a imnului universitar Gaudeamus Igitur, rectorul universităţii, Prof. univ. dr. Vasile Isan a rostit un cuvânt introductiv, iar Prof. univ. dr. Alexandru-Florin Platon a dat citire unui Laudatio . A urmat citirea conţinutului textului diplomei Doctor Honoris Causa, înmanarea însemnelor titlului academic Principesei Moştenitoare, în numele Regelui, şi citirea răspunsului Majestăţii Sale", se arată într-un comunicat al Casei Regale a României, în care nu este explicat, totuşi, motivul absenţei Majestăţii Sale de la recepţie.

28 de reprezentanţi ai Universităţii "Al. I. Cuza" au făcut parte din delegaţia care s-a deplasat la Palatul Elisabeta.

Regele Mihai I ar trebui să fie mâine, 10 mai, gazda unei ceremonii de amploare ocazionată de tradiţionala sărbătorire a Zilei Regelui.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla cele mai noi informaţii din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite