Iaşi: Operaţie asistată de robot la Spitalul de Recuperare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Operaţie asistată de robot la Spitalul de Recuperare
Iaşi: Operaţie asistată de robot la Spitalul de Recuperare

O studentă de 26 de ani va suferi miercuri o operaţie asistată robotic la Spitalul de Recuperare din Iaşi. Fata va suferi un implant de proteză la şold.


Operaţia care va fi realizată în premieră naţională la Iaşi va fi făcută realizată cu echipamente medicale aduse din Belgia şi Austria. „Intervenţia reprezintă o premieră pentru România atât din punct de vedere al implantului protetic utilizat, cât şi al tehnicii de implantare bazată pe chirurgie asistată robotic. Tânăra va primi o proteză resurfacing de ultimă generaţie“, a precizat doctorul Paul Botez, şeful Clinicii de Ortopedie din cadrul Spitalului de Recuperare.


Operaţia  va fi transmisă în direct în amfitatrul spitalului, dar şi în mai multe ţări, printre care Singapore, China, India, Mexic, Brazilia şi Statele Unite ale Americii. Studenţii din aceste zone ale lumii vor urmări intervenţia chirurgicală şi vor putea adresa întrebări în timp real medicilor specialişti.

Tehnica chirurgiei asistată robotic constă în transmiterea informaţiilor de medici către un calculator care face un model matematic şi oferă soluţii pentru ca intervenţia medicală să fie de înaltă precizie.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite