Rector ieşean despre rezultatele la Bac: „Sunt îngrijorat de calitatea acestei generaţii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rezultatele dezastruoase ale examenului de Bacalaureat le-au dat serios de gândit şefilor instituţiilor de învăţământ superior. Rectorii se tem că ar putea rămâne cu locuri neocupate la facultăţi, dar şi de faptul că „bobocii" din acest an vor fi foarte slab pregătiţi.

Vasile Işan, rectorul celei mai vechi universităţi din ţară, şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la rezultatele dezastruoase obţinute de elevii ieşeni.

„Întotdeauna la noi au fost ocupate toate locurile bugetate. Îmi fac griji pentru ce ne aşteaptă pe viitor, atât în ceea ce priveşte numărul studenţilor, cât şi calitatea acestei generaţii. Universitatea noastră nu atrage candidaţi doar din Iaşi, ci din toată zona Moldovei şi sper că vom reuşi să avem candidaţi cât mai buni", spune Vasile Işan, rectorul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza" Iaşi.

La această universitate sunt 3.360 de locuri la buget şi încă 3.500 la taxă, la care se adaugă 100 de locuri pentru studenţii basarabeni şi 60 pentru rromi.

Rezultate Bacalaureat Iaşi: Dezastru înainte de contestaţii! Vezi cum au reacţionat candidaţii când au aflat notele (FOTO) UPDATE

Bac: trişorii nu renunţă la copiat

„Locurile bugetate cu siguranţă vor fi ocupate, nu cred că vor fi probleme. Numărul locurilor cu taxă au variat de la an la an“, mai spune rectorul Işan.

Rectorul Universităţii Tehnice „Gh. Asachi" susţine însă că rezultatele nu va afecta calitatea învăţământului superior la instituţia pe care o conduce.

„De obicei la noi au venit copiii foarte buni. Nu cred că va fi un pericol foarte mare la liceele de prestigiu. Dacă rămânem cu locuri libere le vom completa în toamnă", spune rectorul Ion Giurmă.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite