Record de oameni de ştiinţă de renume mondial adunaţi la Iaşi pentru o conferinţă pe teme energetice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Conferinţa de la Iaşi abordează probleme energetice de actualitate
Conferinţa de la Iaşi abordează probleme energetice de actualitate

La Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată a Universității Tehnice "Gheorghe Asachi" din Iași are loc între 25-27 octombrie, a VII-a ediție a conferinței internaționale intitulate 2012 International Conference and Exposition on Electrical and Power Engineering (EPE 2012), la care participă cercetători celebri în domeniu.

Conferința Internațională de Inginerie Electrică și Energetică (EPE) se organizează la Iaşi din 1999, odată la doi ani. 

A căpătat, de la ediţia la ediţie, anvergură internaţională, în comunitatea științifică și tehnică, fapt care a dus la o participare record în acest an: 230 de cercetători din 24 de ţări (Germania, Anglia, Franţa, Italia, Belgia, Austria, Portugalia, China, India, Iran, Algeria etc.), răspândite pe trei continente. 

190 de lucrări sunt prezentate până astăzi în faţa auditoriului, în 14 secţiuni din domeniile ingineriei electrice şi electroenergetice.

Se desfăşoară şi trei workshop-uri pe domenii de actualitate:
-compatibilitatea electromagnetică;
-energii regenerabile şi nepoluante;
-reţele de distribuţie a energiei electrice.

"În aceste trei zile ale eventimentului au susţinut sau vor susţine conferinţe şase cercetători de renume mondial din Italia, Austria şi Portugalia", a declarat Alexandru Sălceanu, decan al Facultăţii de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată, chairman al conferinţei.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite