Perla din Capitala Moldovei: Teatrul Naţional "Vasile Alecsandri", decretat "cel mai frumos din ţară" FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările de refacere a clădirii-simbol din centrul Iaşiului au fost recepţionate marţi în prezenţa ministrului Culturii, Mircea Diaconu. Scena Naţionalului ieşean a fost plină nu de actori, ci de politicieni care s-au grăbit să-şi aroge meritele privind restaurarea.

În calitate de ministru al Culturii a urcat pe scena de la „V. Alecsandri" şi actorul Mircea Diaconu. „Sper că mi se vede pe faţă invidia pozitivă. Ca profesionist, sunt plin de invidie că există un teatru frumos în care eu nu joc. O să mă rog de cei de aici să mă primească să joc din când în când. Pentru actor este o stare de graţie atunci când se ridică cortina şi vede o asemenea sală", a spus ministrul, decretând Sala Mare a Naţionalului: „cea mai frumoasă din ţară".

Imagini cu Teatrul Naţional refăcut

„Este ştiut în toată ţara că modelul de teatru este aici, la Iaşi. Dacă astfel de spaţii sacre există încă, trebuie să le iubim şi să le folosim. La Bucureşti nu există un asemenea spaţiu, sunt încercări minore, dar aşa ceva, nu. La Bucureşti nu avem un Teatru Naţional cu adevărat", a spus Diaconu. Mai multe declaraţii ale ministrului la Iaşi pot fi citite AICI

Ministrul Mircea Diaconu la recepţia lucrărilor de la Teatrul Naţional

Pe scenă, alături de ministru, au mai urcat pe lângă proiectanţi şi constructori şi deputaţii liberali Relu Fenechiu şi Cristian Adomniţei, senatorul Mihaela Popa, dar şi primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita. „Lucrările la Teatrul Naţional au început cu multă trudă. Sunt lucrări care nu se văd la partea de consolidare. Sunt ani de muncă", a spus edilul.

Primele imagini cu Sala Mare a Teatrului "Vasile Alecsandri" fac senzaţie pe Facebook. Vezi cum arată sala de spectacole FOTO

Ultimele lucrările de restaurare şi consolidare au început în 2009 şi au costat 9,2 milioane de euro, fără TVA, fiind executate de firma Iasicon.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite