Razie de amploare în campusul Tudor Vladimirescu din Iaşi. Zeci de studenţi reţinuţi pentru consum sau trafic de droguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consumatori de droguri aduşi la Parchet
Consumatori de droguri aduşi la Parchet

Ofiţerii de la Crimă Organizată au descins astăzi în mai multe locaţii din judeţele Iaşi, Botoşani, Vaslui, Neamţ şi Suceava şi au reţinut peste 100 de persoane suspecte de trafic sau consum de droguri de mare risc.

Ora 15.30 Procurorii DIICOT Botoşani au făcut joi 15 descinderi în Botoşani, Suceava, Iaşi, Neamţ şi Vaslui. Alături de poliţiştii de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog au adus la Botoşani pentru audieri peste 90 de consumatori de droguri şi 22 de persoane învinuite că se ocupau cu traficul de substanţe interzise.

Curtea DIICOT Botoşani s-a umplut joi de tineri care se declarau stupefiaţi de situaţia în care se aflau, pe motiv că nu ştiau pentru ce au fost luaţi de la cursuri sau chiar din pat. Descinderile s-au făcut în apartamente închiriate de studenţi sau în campusurile universitare, cel mai vizat fiind cel din Iaşi.  

Drogurile erau aduse din Spania sau Italia, prin firme de curierat, şi vândute în special în complexul studenţesc Tudor Vladimirescu, dar şi în cluburile din Iaşi şi Botoşani. Preţurile se încadrau între 60 şi 100 de lei gramul.

 „Prada" procurorilor cântărea 500 de grame de droguri, peste 25.000 de lei, dar şi telefoane mobile, care au fost ridicate de procurori.

„Cercetările s-au efectuat în perioada octombrie 2011-martie 2012 până acum. Persoanele din palierul superior al reţelei nu erau din Botoşani, aceştia fiind pe palierele doi şi trei ale grupării. Drogurile erau vândute în toate aceste judeţe, dar cu precădere în Botoşani şi Iaşi, în cluburi, în campusurile universitare", a spus Viorel Porumb, procuror de caz.

Acesta a mai precizat că pocurorii DIICOT au reuşit să prindă un colet trimis din Spania, de un membru al reţelei, care conţinea peste 100 de grame de cannabis şi peste 40 de grame de haşiş.

Ora 13.15 Acţiunea organizată de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a vizat o reţea de trafic de droguri cu ramificaţii în patru judeţe din Moldova.

Percheziţii în Iaşi! Procurorii de la DIICOT caută doguri UPDATE

Consumatori de droguri aduşi la Parchet

Potrivit anchetatorilor, membrii reţelei aduceau haşiş şi canabis din Italia sau Spania şi-l distribuiau în Iaşi, Botoşani, Vaslui şi Suceava. "Avem mandat de aducere pentru 90 de consumatori şi pentru 22 persoane suspecte de trafic şi consum de droguri. În cursul percheziţiilor au fost descoperite 500 de grame de canabis şi 100 de grame de haşiş. Cei mulţi reţinuţi sunt studenţi din campusul Tudor Vladimirescu din Iaşi. Toţi au vârste cuprinse între 18 şi maxim 30 de ani", a declarat Viorel Porumb, procurorul DIICOT care a coordonat această acţiune.

Vom reveni cu amănunte!

Zeci de percheziţii în Moldova, în această dimineaţă. 30 de persoane au fost ridicate de mascaţi

Iantră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite