Război politic la Iaşi: Primarul Nichita face demersuri pentru demiterea prefectului Tomaşeschi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Gheorghe Nichita şi prefectul Dragomir Tomaşeschi
Primarul Gheorghe Nichita şi prefectul Dragomir Tomaşeschi

Edilul Iaşiului susţine că va trimite notificări Guvernului în care va cere îndepărtarea din funcţie a prefectului judeţului, pe care-l acuză de şantaj, ameninţare şi intimidare.

Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, i-a cerut astăzi prefectului Dragomir Tomaşeschi să-şi dea demisia. Nichita susţine că prefectul a încercat să blocheze activitatea Primăriei prin numeroasele procese intentate. „Toată activitatea prefectului demonstrează că este angajat politic şi subordonat partidului de la guvernare. Are interese în fond funciar şi s-a implicat în dosarele în care putea mijloci ceva“, a spus primarul.

Război între primarul Iaşiului şi prefect de la găurile din asfalt

Prefectul l-a amendat nominal pe primar pentru deficienţe constatate în aplicarea legilor de fond funciar. Valoarea totală a sancţiunilor se ridică la 161.000 de lei.Primarul Nichita susţine că a câştigat toate precesele deschise de prefect şi că DNA a dispus neînceperea urmării penale pentru 11 funcţionari, inclusiv din Primărie, acuzaţi abuz în serviciu contra intereselor publice, asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, fals intelectual şi uz de fals, precum şi înşelăciune. Află mai multe detalii aici.

„Concluzia acestor dosare instrumentate politic este că instituţiile statului sunt la comandă politică. Cer public demisia prefectului pentru pentru modul în care a încercat să blocheze activitatea Primăriei. DNA a demonstrat că prefectul trebuie să plece acasa“, a mai spus primarul. Nichita susţine că Tomaşeschi recurge la şantaj, ameninţare şi intimidare şi că va sesiza neregulile primului ministru Mihai Răzvan Ungureanu şi ministrului de Interne, Gabriel Berca.

DNA-ul, pus să caute banii îngropaţi de Primăria Iaşi în asfaltările plătite din creditul Dexia

"Sunt amuzat. Sunt oameni care au hoţia în sânge şi primarul este unul dintre ei. Treaba mea ca prefect este verificarea legalităţii şi de aceea primarul este supărat pe mine", a spus Tomaşeschi.Prefectul susţine că în câteva zile va face plângere la DNA pentru că nu poate justifica cheltuirea a 31,5 milioane de lei din creditul luat pentru asfaltări din banca Dexia.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a vedea cele mai noi informaţii din Capitala Moldove

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite