Raliul Iaşiului, pregătit de un nou start

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Opt din cele nouă probe speciale se vor desfăşura pe drumurile din localităţile din apropierea Iaşiului
Opt din cele nouă probe speciale se vor desfăşura pe drumurile din localităţile din apropierea Iaşiului

Cei mai buni piloţi din România concurează de mâine în capitala Moldovei în ultima etapă a Campionatului Naţional de Raliuri. Punctul de atracţie al competiţiei va fi proba superspecială de la Râpa Galbenă, care se va desfăşura pe străzile Iaşiului.

Pentru a şaptea oară după Revoluţie, Iaşiul găzduieşte o etapă din calendarul Campionatului Naţional de Raliuri al României. De data aceasta, capitala Moldovei va închide sezonul, aceasta fiind ultima cursă a anului competiţional. Etapa de la Iaşi se va desfăşura pe durata a două zile, respectiv vineri şi sâmbătă. Traseul de 129 de kilometri va cuprinde curse prin localităţile Tăcuta, Cioca Boca, Mădârjac şi Sineşti, pe drumuri forestiere acoperite de macadam.


Iaşiul vrea o etapă din Campionatul Mondial


„Anul trecut, Iaşiul a ocupat locul 1 în clasamentul organizatorilor. Având în vedere că macadamul este o suprafaţă tot mai rară în cursele de raliu, avem de gând ca în cel mai scurt timp să aducem la Iaşi o etapă din Campionatul European sau chiar Mondial“, a explicat Cristi Angheluţă, din partea Asociaţiei Sportive Rally Motor Sport Iaşi.


Organizatorii au modificat puţin traseul anul acesta. „Au fost eliminate majoritatea liniilor drepte, unde maşina făcea diferenţa, pentru a creşte gradul de tehnicitate necesar unor timpi de top. Din acest motiv, Raliul Iaşiului este cunoscut drept unul de copilot“, a adăugat Angheluţă. Un punct important de atracţie, apreciat atât de lumea automobilistică, dar mai ales de public, va fi proba superspecială de vineri, de la ora 17.00.


Ieşenii vor putea urmări toţi piloţii la lucru în oraş, pe străzile de la Râpa Galbenă. O altă atracţie va fi parcul auto, care va fi instalat pe Bulevardul Ştefan cel Mare şi în faţa Prefecturii, motiv pentru care traficul va fi deviat timp de trei zile pe străzile din împrejurimi. Până astăzi, în concurs s-au înscris 47 de echipaje la toate grupele, inclusiv două competitoare, respectiv piloţii Alina Bunica şi Sidonia Tatoiu.


Victor Ponta, campion naţional la categoria A


Printre numele cunoscute aşteptate la Iaşi se numără pilotul Titi Aur şi copilotul Victor Ponta, preşedintele PSD. Dacă Titi Aur nu a avut un sezon strălucit, Ponta, alături de pilotul Edwin Keleti pe un Renault Clio R3 Maxi Evo este deja campion naţional la clasa A.


Suspansul se păstrează în continuare la grupa N, cea mai importantă, unde Gergo Szabo are un avans fragil în faţa principalilor săi urmăritori, Valentin Porcişteanu şi Bogdan Marişca. Piloţii care vor reveni la Iaşi îşi vor aduce cu siguranţă aminte de dispariţia tragică a lui Lucian Gîrbacea senior. Pe 23 mai 2009, pilotul de 42 de ani, la volanul unui Renault Clio R3 s-a izbit violent de un copac, în apropierea localităţii Popeşti. Analizele au determinat că accidentul s-a produs din cauza unei erori de pilotaj.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite