REVOLTĂTOR! Peste o mie de pacienţi care s-au tratat în spitalele ieşene au ieşit cu mai multe boli decât aveau la internare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul trecut, 1.154 de bolnavi care au stat internaţi în spitalele din Iaşi au contractat diferite infecţii intraspitaliceşti. Cele mai frecvente boli luate din unităţile medicale sunt cele de tip respirator, pneumoniile, infecţiile de plagă şi urinare.

În spitalele din Iaşi infecţiile nosocomiale fac numeroase victime. Anul trecut, 1.154 de pacienţi au primit „cadou" câte de boală de la saloanele în care au fost internate şi de la toaletele folosite.

În primele două luni ale acestui an, 215 persoane au contractat diferite boli de la unităţile medicale unde s-au internat pentru a se trata.

Gravidele de la Maternitatea „Elena Doamna“ nas printre gândaci (VIDEO)

Iaşi: Condiţii ca în Evul Mediu la Maternitatea „Elena Doamna“

Specialiştii de la Compartimentul de Epidemiologie din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi susţin totuşi că numărul acestor cazuri este în scădere de la an la an şi că raportând la numărul persoanelor care au fost tratate în unităţile medicale nu trebuie să creeze panică în rândul bolnavilor.

Iaşi: Copiii luptă cu moartea printre igrasie şi toalete defecte la Spitalul „Sfânta Maria“ (FOTO şi VIDEO)

„În toate spitalele din Iaşi, incidenţa infecţiilor nosocomiale nu a depăşit 1,5%. Toate spitalele au epidemiolog şi se încearcă pe cât posibil evitarea acestor cazuri. Sunt cazuri în care aproape că nu pot fi evitate aceste situaţii, cum ar fi atunci când pacientul este intubat", spune doctorul Elena Duca, şefa Compartimentului de Epidemiologie din cadrul DSP Iaşi.

Cele mai frecvente boli intraspitaliceşti sunt cele de tip respirator, pneumoniile, infecţiile de plagă şi urinare.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite