FOTO+VIDEO Puştiul din Iaşi care a cucerit Italia: „Vreau să fac o carieră din muzică“ UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ştefan Atîrgoviţoae
Ştefan Atîrgoviţoae

Ştefan Atîrgoviţoae (11 ani) s-a apucat de muzică în urmă cu şase ani, când mama lui l-a înscris la Şcola Populară de Arte.

Ora 14.00 Profesoara de canto a lui Ştefan, Mirela Fugaru, mărturiseşte că ritmul de lucrur din ultimele două luni a fost infernal.

„Situaţia acestui concurs a fost una cu totul specială. Copiii trebuiau să pregătească în fiecare săptămână câte o melodie nouă, impusă de cei de acolo. De joi până duminică se afla împreună cu mama lui în Italia, duminică se ducea la Iaşi şi stătea pentru două zile acolo, după care miercuri venea la Bucureşti şi lucram piesa. A fost un ritm infernal. Noroc că el este un copil deosebit de muzical şi cu o sensibilitate cu totul ieşită din comun. Piesele i-au venit mănuşă“, spune profesoara Mirela Fugaru.

De asemenea, cei care se ocupă de pregătirea lui Ştefan speră ca pe viitor să i se ofere contracte muzicale. Sâmbăta viitoare, Ştefan va urca pe scenă alături de mama sa.

„Va cânta în duet cu mămica lui, vă spun sincer că a fost mai greu să lucrez cu mămica decât cu el“, mai spune Mirela Fugaru.

Ora 11.15 Ştefan a locuit timp de două luni în Italia, împreună cu mama sa. Tatăl său spune că a avut sprijin din partea colegilor şi profesorilor lui Ştefan, care i-au permis să vină doar două zile pe săptămână la şcoală şi îi acceptau temele pe internet.

Vezi şi:

Ştefan a ţinut milioane de italieni în faţa televizoarelor. Ce audienţă a avut emisiunea câştigată de puştiul din Iaşi

Deşi a lipsit destul de mult de la şcoală, Ştefan a obţinut rezultate foarte bune la învăţătură.

„Emoţiile au fost foarte mari. A muncit foarte mult pentru acest premiu. A participat la 10 ediţii ale acestui concurs, a câştigat două dintre ele şi la una un premiu special. S-a calificat în finală cu două piese, dar i s-a cerut să interpreteze doar una şi aceasta a fost câştigătoare. Pe 4 decembrie va reveni în ţară. Este singura dată când se dă trofeul unui copil. Venea cât de des putea la şcoală, a luat 9 la prima lui teză de la matematică, este înnebunit după acest obiect“, spune tatăl lui Ştefan.

Ora 10.30 Profesoara de canto Anca Apetroaiei, cea care până în urmă cu jumătate de an l-a pregătit la Palatul Copiilor, se declară mândră de realizarae lui Ştefan.

„Eu sunt mândră de copil pentru că toată pregătirea o are de la mine. Nu pot decât să mă bucur pentru copilul acesta. Este un băiat foarte bun, muncitor“, spune Anca Apetroaiei, profesoară de canto la Palatul Copiilor Iaşi.

Ora 09.34 Talentul lui Ştefan, născut pe 30 decembrie 2000, la Iaşi, a fost remarcat de mama lui chiar pe când acesta avea puţin peste doi ani. „Am înregistrări cu el când stătea în pătuţ şi se legăna şi încerca să reproducă cuvinte. Era foarte mic şi nu se înţelegea, dar treptat am sesizat că muzica pe care o auzea încerca să o reproducă“, spune Carmen Atîrgoviţoae, mama lui Ştefan.

image

Daţi click pe imaginile de mai sus pentru a vedea mai multe fotografii cu Ştefan

Pregătire intensă
La vârsta de 5 ani şi jumătate mama sa a hotărât să-l înscrie la Şcoala Populară de Arte, singura instituţie care îl primea la o vârstă atât de fragedă, după ce l-a auzit pe acesta reproducând o piesă a lui Goran Bregovic.

După doar un an a fost înscris în paralel şi la Palatul Copiilor, la profesoara de canto Anca Apetroaiei. După doar şase luni de repetiţii au venit şi primele recompense pentru munca depusă. „În 2008 a început să participe la concursuri şi atunci a obţinut două trofee dintre cele mai importante, «Ti amo» şi «Cerbul de Aur». Acum are foarte multe medalii, diplome şi trofee.La toate competiţiile la care a participat a urcat pe podium“, spune mama băiatului. Ştefan face zilnic câte două ore repetiţie acasă, la pian, săptămânal vine şi la Palatul Copiilor, iar în weekend mergea la Bucureşti la profesorul Cornel Fugaru.

VEZI PRESTAŢIA PE SCENĂ A LUI ŞTEFAN

Şi-a sacrificat de la vârsta de şase ani toate vacanţele, însă nu are nici cel mai mic regret. „Îmi place foarte mult ceea ce fac. Nu mă plictisesc niciodată şi chiar vreau să fac o carieră din muzică. Toată munca şi efortul profesorilor care se ocupă de mine au fost răsplătite prin premiile pe care le-am obţinut“, spune Ştefan, care este elev la Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă“ din Iaşi.

Vezi şi:

VIDEO Un puşti din Iaşi face senzaţie la un concurs muzical din Italia


Anul acesta a fost selectat în finala festivalului Sanremo Junior cu piesa „În paşi de step“, semnată de compozitorul Jolt Kerestely.  Ieşeanul a demonstrat că talentul său este fără margini şi s-a clasat pe prima poziţie a concursului desfăşurat în Italia, care a reunit participanţi din 16 ţări.

„Acesta este premiul meu de suflet. Şi celelalte contează, dar acesta reprezintă cea mai mare realizare a mea. Când sunt pe scenă nu am niciun fel de emoţie, mă simt în mediul meu. Vreau să iau cât mai multe premii“, încheie Ştefan.

Ieşeanca Mădălina Lefter cântă în duet cu partenera lui John Travolta din filmele muzicale

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite