Iaşi: Psihoza gripei porcine îi duce pe ieşeni la spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Psihoza gripei porcine îi duce pe ieşeni la spital
Iaşi: Psihoza gripei porcine îi duce pe ieşeni la spital

Ieşenii cu simple dureri de cap au dat buzna la Spitalul de Boli Infecţioase ca să vadă dacă au virusul A H1N1.

Citeşte şi:

Încă 30 de persoane sunt în carantină din cauza gripei porcine

UPDATE Prima şcoală din România închisă din cauza gripei porcine

Zeci de ieşeni au venit astăzi de la primele ore ale dimineţii la Spitalul de Boli Infecţioase pentru a vedea dacă au sau nu gripă porcină locală. Printre aceştia s-au numărat şi câţiva dintre părinţii celor 20 de elevi de la Şcoala Nr. 15, la care s-a confirmat prezenţa virusului A H1N1.

„Am fost până la băiatul meu, care este în clasa a V-a. Copiii sunt bine, iau tratamentul, dar băiatul meu s-a plâns că nu prea a mâncat. Am înţeles că este posibil să-i dea drumul acasă cât de curând“, a spus mama unuia dintre elevii bolnavi de gripă porcină de la Şcoala Nr. 15.

Persoanele cu alte boli, predispuse la complicaţii
De teamă să nu fie purtători ai virusului, unii ieşeni au preferat să vină preventiv să li se facă analizele. „Am auzit de elevii de la Şcoala Nr. 15 care au contactat virusul şi, cum nu mă simt prea bine, am venit la spital să văd ce am“, spune un ieşean care aşteaptă să intre în triajul unităţii medicale.

Anca Minuţ (foto), de 21 de ani, din Piatra Neamţ, este studentă la facultatea de Drept de la Universitatea „Al. I. Cuza“ din Iaşi. Tânăra a venit de dimineaţă la Spitalul de Boli Infecţioase pentru că avea dureri de cap, frisoane şi îi curgea nasul.

image

„Am fost deja la medicul de familie şi mi-a recomandat să vin aici. Am o tuse seacă, îmi curge nasul, iar muşchii mă dor foarte tare. Mă gândesc totuşi că este vorba despre o viroză simplă şi sper să nu fie nimic grav“, a spus Anca Minuţ.  

Medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase susţin că deocamdată niciuna dintre persoanele care au contactat virusul gripei porcine nu a făcut complicaţii. În schimb, persoanele care iau  acest virus şi suferă şi de alte boli sunt predispuse la forme mai grave ale bolii.

Cele mai evidente simptome sunt febra mare, durerile de cap, tusea seacă şi durerile musculare. „Persoanele care au trecut de-o anumită vârstă şi au şi alte afecţiuni sunt predispuse la complicaţii“, a precizat Carmen Dorobăţ, directorul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi.

Pentru a evita îmbolnăvirea cu acest virus, medicii recomandă să evităm aglomeraţiile, mai ales cele din spaţiile închise, şi să cerem ajutorul medicilor de familie atunci când apar semnele specifice unei viroze.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite