Iaşi: Plajă mai bună ca la mare pe malul Prutului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Plajă mai bună ca la mare pe malul Prutului
Iaşi: Plajă mai bună ca la mare pe malul Prutului

O altă zonă în care se poate merge la plajă, la Prut, se află la numai câţiva kilometri de Sculeni, unde se poate intra în apă în siguranţă.

La numai 20 de kilometri de Iaşi, în dreptul satului Oprişeni, există un petec de nisip numai bun pentru plajă pe malul Prutului. În acelaşi timp se poate intra şi în râu pentru că exsită o porţiune suficient de mare unde apa nu este adâncă, iar pe jos este tot nisip.

Singura condiţie pentru a petrece o zi la scăldat fără incindete este ca cei interesaţi să nu se aventureze la mijlocul apei pentru că sunt curenţi foarte puternici. În plus, există şi riscul major ca pe malul celălalt să apară grănicerii moldoveni, care pot considera că se încearcă trecerea frauduloasă a graniţei. La plaja de la Oprişeni se pot face şi grătare,  numai că este absolut necesară folosirea umbrelei de plajă pentru că nu sunt copaci care să ţină umbră.

Poliţiştii de frontieră patrulează în zonă
În plus, poliţiştii de frontieră patrulează în zonă şi nu vor trece indiferenţi pe lângă iubitorii de plajă, apă şi grătare. „Pentru că nu este vorba despre o plajă amenajată, cei care vor să meargă la Prut trebuie să anunţe telefonic Sectorul de Poliţie de Frontieră pe raza căruia se află zona“, a declarat Mihaela Lazăr, purtător de cuvânt la Inspectoratul Poliţiei de Frontieră Iaşi.

Ea a precizat că trebuie desemnat un responsabil de grup, care va lăsa datele personale şi un număr de telefon de contact la poliţiştii de frontieră. De asemenea, chiar dacă merg la o bălăceală zdravănă în Prut, ieşenii trebuie să aibă asupra lor şi un act de identitate.

Riscurile unei băi în Prut
O bălăceală într-o zonă unde nu există şi avizul specialiştilor de la Direcţia de Sănătate Publică implică şi o serie de riscuri. „Noi la Iaşi nu avem autorizate decât ştrandul municipal şi piscinele private. În rest, niciun lac şi nicio apă curgătoare nu sunt pe lista noastrăi“, a precizat Irina Mitroi, director adjunct la Direcţia de Sănătate Publică Iaşi. Ea a înşirat o listă lungă de boli care pot fi ciontactate în apele murdare. Printre acestea se numărăr afecţiunile digestive, conjunctivita, alergiile şi bolile de piele.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite