Prudenţa unei tinere cu media 9,35 la Bac: s-a înscris la trei specializări de teamă că nu va fi admisă la facultate FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dana Mădălina Nedelcu a venit cu mama ei când s-a înscris la cele trei specializări
Dana Mădălina Nedelcu a venit cu mama ei când s-a înscris la cele trei specializări

Chiar din prima zi de înscriere, sute de absolvenţi de liceu şi-au depus dosarele la facultăţile de stat din Iaşi. Majoritatea au optat pentru cel puţin două specializări, una fiind  de rezervă în cazul în care nu intră la locurile finanţate de stat.

Sute de tineri au trecut luni, 16 iulie, pragul universităţilor de stat din Iaşi pentru a se înscrie la admiterea la facultate.

Cele mai pline amfiteatre s-au dovedit cele în care se făceau înscrieri la facultăţile de Litere, Filosofie sau Drept.

Majoritatea tinerilor au optat pentru cel puţin două specializări

Majoritatea tinerilor au optat pentru cel puţin două specializări, una fiind  de rezervă în cazul în care nu intră la locurile finanţate de stat.

Încep înscrierile la facultate. Vezi până când trebuie depuse dosarele şi ce oferte au universităţile de stat din Iaşi

Printre ei se numără şi Dana Mădălina Nedelcu (18 ani), din Focşani, care s-a înscris la Relaţii Publice şi Comunicare, Sociologie şi Relaţii Internaţionale şi Studii Europene, toate din cadrul Facultăţii de Filosofie. Deşi media de la bacalureat, singura care mai contează la admitere, este 9,35, tânăra s-a înscris la toate cele trei facultăţi pentru ca nu cumva să rişte să nu fie admisă.

„M-am înscris la toate cele trei facultăţi, dar în principiu aş vrea la Relaţii Publice. Dacă se întâmplă să nu fiu admisă, atunci voi avea celelalte două variante de rezervă. Chiar nu vreau să risc", spune Dana Mădălina Nedelcu.

Mediile limită care-ţi pot aduce admiterea

Oferta pentru admitere la universităţile din Iaşi

Precaută este şi Andreea Ciubotariu din galaţi care a optat pentru facultăţile de Drept din capitală şi din Iaşi. Ultima dintre ele este de rezervă. „Vreau neapărat să fac Dreptul, în principal în Bucureşti, dar dacă se întâmplă să nu trec examenul voi veni la Iaşi. Aici este a doua variantă", spune tânăra.

Atenţie, studenţi! Notele din facultate nu contează pentru admiterea la masterat la Agronomie

Absolvenţii care au optat pentru mai multe facultăţi au bifat specializări asemănătoare. „Eu vreau să fac Jurnalism, dar m-am înscris şi la Relaţii Publice", spune Diana Ungureanu din Paşcani.

La Universitatea „Cuza" înscrierile se fac în perioada 16-20 iulie, iar la admitere se face media aritmetică între nota de la Bac şi media obţinută la disciplinele relevante. La Drept şi la Informatică se va susţine test grilă.

La Universitatea de Agronomie contează doar notele de la două materii date la Bac. Înscrierea are loc între 16 şi 25 iulie.

La Universitatea Tehnică admiterea se va face strict pe baza mediei obţinute la Bac, iar perioada de înscrieri este cuprinsă între 16 şi 31 iulie.

La Universitatea de Medicină şi Farmacie, înscrierea este programată în perioada 16-22 iulie, iar testul grilă va avea loc pe 25 iulie.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite