Protest inedit la Iaşi: Profesorii s-au aliniat în faţa Prefecturii cu tricouri albe pe care scrie „Respectaţi legea 221“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 30 de cadre didactice, îmbrăcate în tricouri albe, s-au aliniat în faţa Prefecturii pentru a-şi recăpăta drepturile salariale pierdute după reducerea de 25% din luna august.

ORA 13.00. Protestatarii au format un rând astfel încât literele scrise pe tricourile lor să formeze mesajul adresat guvernanţilor „Respectaţi legea 221".

„Mesajul este simbolic pentru că noi cerem respectarea legii şi vrem ca statul să recunoască toate hotărârile judecătoreşti prin care ni s-au mărit salariile. Atâta vreme cât funcţionarii publici au dreptul la stimulente, vrem să ni se acorde şi nouă acelaşi drept", a declarat Gheorghe Izvoranu, liderul sindicatului USLIP Iaşi.

image

Protestatarii nu au scandat, nu au zis nimic, ci au stat nemişcaţi 15 minute pentru ca mesajul de pe tricouri să fie transmis reprezentanţilor Guvernului în teritoriu.

„Avem salarii de mizerie. Nu vrem să protestăm astăzi, ci să tragem un semnal de alarmă. În plus, ne exprimăm solidaritatea cu profesoara care face greva foamei la Bucureşti“, a spus Ecaterina Popistaşu, profesor din Iaşi.

ORA 13.20. Jandarmii au atenţionat liderul sindical să renunţe la protestul spontan şi neautorizat, în caz contrar putând risca amenzi.

„I-am spus organizatorului protestului să părăsească locaţia. În funcţie de modul în care evoluează situaţia, vom lua măsurile din lege“, a spus Mihai Cojocariu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi.

image

ORA 13.30. Cele 30 de cadre didactice au plecat din faţa Prefecturii şi s-au deplasat la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean, unde vor protesta în aceeaşi formă.

Citeşte şi:

Mii de dascăli bihoreni au confirmat că vor participa la miting și că vor face grevă

Iaşi: Profesorii ies în stradă pentru a o susţine pe învăţătoarea aflată în greva foamei

VIDEO Protest cu ouă, îmbrânceli şi lozinci la Prefectura Iaşi: "Ne alungi din ţară. Javră ordinară!" (UPDATE)

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite