Protecţia Copilului îşi ia mâinile de pe micuţii ţinuţi în frig. Autorităţile locale au datoria să-i adăpostească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Drumurile înzăpezite blochează transportul copiilor din judeţ către centrele de plasament. Săptămâna trecută, 23 de copii din judeţ au fost luaţi de lângă părinţi pentru că locuiau în case cu temperaturi extrem de scăzute.

Reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi (DGASPC) spun că din cauza drumurilor blocate de zăpadă nu mai pot asigura transportul copiilor care locuiesc în frig către centrele de plasament din Iaşi. Aceştia fac apel către autorităţile locale să-i adăpostească pe micuţii depistaţi de asistenţii sociali că stau în locuinţe unde sunt temperaturi aproape la fel de scăzute ca afară.

21 de copii din judeţul Iaşi îngheţau de frig în case. Au fost duşi în centrele de plasament UPDATE

Cum se bucură unii copii din Iaşi de ninsoare FOTOGALERIE

În ultima săptămână, 23 de copii din judeţ au fost luaţi de lângă părinţi şi duşi în centrele de plasament din Iaşi, urmând ca după ce temperaturile vor creşte să se întoarcă alături de familii.

„Dacă vor mai fi cazuri de copii care sunt ţinuţi în frig rugăm autorităţile locale să le asigure o cameră unde să-i adăpostească până când trec aceste temperaturi scăzute. Din cauza drumurilor închise şi a dificultăţii cu care se circulă în unele zone nu mai putem să-i transportăm la Iaşi", spune Tiberiu Bantaş, purtătorul de cuvânt al DGASPC Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite