Iaşi: Proprietarii din „blocul groazei“ refuză să se mute în Canta (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Proprietarii din „blocul groazei“ refuză să se mute în Canta (FOTO)
Iaşi: Proprietarii din „blocul groazei“ refuză să se mute în Canta (FOTO)

Doar câteva familii care locuiesc în căminul M2 din Cantemir se gândesc să plece în noua casă din Păcurari

Din cei 75 de proprietari, edilii susţin că 22 sunt dispuşi să locuiască cu chirie în Canta. În realitate, puţini şi-au făcut bagajele.

Căminul renovat parţial din Canta în care ar fi trebuit mutate familiile din blocul „groazei” era în această dimineaţă gol. Edilii au anunţat că 22 de proprietari din M2 au acceptat să primească repartiţie de necesitate. Cu toate acestea, niciunul nu s-a grăbit să primească cheile apartamentului pentru care ar trebui să plătească lunar chirie.

 
Este ca şi cum ai da cioara din mână pe aia din par. Cum să mă duc acolo şi să plătesc chirie? Camera aia nu o pot lăsa moştenire copiilor mei. Ce fac cu ei, îi las pe drumuri?”, a spus unul dintre proprietarii din M2. Cu toate că în M2 abia se poate respira, nu există apă şi nici căldură, unele familii refuză să se mute.


Sunt doar patru-cinci familii care pleacă. Restul încă ne mai gândim că nu suntem mulţumiţi de condiţii. Mama este titular de contract, dar în cameră stăm opt persoane, fraţii mei şi cinci copii. Am înţeles că dincolo nu se poate muta decât titularul de contract, mama. Dar cu noi ce face, doar nu ne lasă în stradă?”, s-a întrebat Rodica Anton. Unii proprietari din Cantemir susţin că ar pleca în Păcurari, dar că nu a venit nimeni să le prezinte condiţiile. „Am apartamentul de 15 ani, sunt bolnavă şi m-aş duce oriunde numai să nu mai stau aici”, a afirmat Geta Feraru, de 73 de ani.


M2 ar trebui demolat, dar nu se ştie când

Deşi nu au modalităţi de a-i convinge pe proprietari să plece din M2, edilii cred ca aceştia să fie convinşi de familiile care au decis să se mute în Păcurari. „Sperăm ca şi celelalte familii care deţin apartamente în M2 să accepte să se mute, dar nu avem pârghii legale pentru a-i obliga să plece din acel spaţiu“, a anunţat Gheorghe Nichita, primarul Iaşului. Acesta a precizat că apartamentele care vor fi părăsite de proprietari vor fi sigilate şi păzite, iar după ce imobilul va eliberat, va fi demolat. „Nu ştiu când va fi demolat, nu există un termen-limită“, a spus Nichita. În Canta au fost amenajate doar parterul şi etajul unul. Restul ar putea fi refăcute abia anul viitor, pentru că lipsesc fondurile.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite