Promoţii-capcană în marile magazine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieşenii care merg la shopping şi în magazinele din Occident spun că acolo reducerile sunt mult mai atractive decât la noi.

Magazinele de îmbrăcăminte şi încălţăminte din Iaşi sunt asaltate de clienţi, după ce patronii au dat startul promoţiilor de iarnă. Sute de ieşeni, decişi să-şi înnoiască garderoba cu bani mai puţini, s-au grăbit să se îmbrace de la reduceri.

Preţul de pe etichetă te poate înşela
Ioana B., o tânără de 26 de ani, a făcut în această dimineaţă turul magazinelor, alături de o prietenă. Cele două ieşence au vrut să fie sigure că vor alege produse la preţurile cele mai convenabile.

„Am mers mai întâi prin mai multe magazine şi, după ce am comparat ofertele, mi-am luat patru bluze şi o pereche de pantaloni. Am dat în total 320 de lei“, spune Ioana.
Tânăra a verificat cu atenţie cusăturile produselor pe care le-a ales pentru a se asigura că nu au niciun defect. „Am mai păţit-o într-un an. Nu am fost atentă şi am luat o bluză care s-a destrămat imediat“, adaugă Ioana. Clienţii trebuie să fie atenţi şi la preţuri. De multe ori, cel de pe etichetă este deja redus.

„Am găsit o rochie la reduceri într-un magazin din mall. Preţul era o mare păcăleală. Rochia costa 250 de lei şi avea pe etichetă şi 50% reducere. Când am ajuns la casă, vânzătoarea mi-a spus că, de fapt, 250 de lei e preţul deja redus“, afirmă Cătălina C. (28 de ani).

Shoppingul peste hotare, mai ieftin ca la Iaşi
Promoţiile din marile centre comerciale din oraş pornesc de la 30% şi ajung până la 70% din preţ. Hainele sunt acum mult mai ieftine faţă de lunile trecute. Chiar şi aşa, ieşenii care au avut ocazia să facă cumpărături şi peste hotare spun că promoţiile din oraş nu sunt la fel de generoase ca cele din străinătate.

„Am făcut shopping în Italia, Spania şi Anglia. Acolo, reducerile sunt mai convenabile. Preţurile sunt de două ori mai mici ca la noi. În schimb, în Marea Britanie, nu te poţi apropia, hainele sunt foarte scumpe“, spune Marinela, studentă.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite