Iaşi: UPDATE: Proiectul Palas a ajuns din nou pe masa consilierilor locali

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: UPDATE: Proiectul Palas a ajuns din nou pe masa consilierilor locali
Iaşi: UPDATE: Proiectul Palas a ajuns din nou pe masa consilierilor locali

Consilierii locali au decis marţi dimineaţă revocarea deciziei prin care la începul lunii septembrie au decis să dea firmei Palas Corp SRL aproape 4.000 de metri pătraţi în centrul Iaşiului.

Ora 11.30 În urma votului secret, 21 din cei 26 de consilieri prezenţi au susţinut proiectul de hotărâre prin care va fi modificat contractul de asociere prin care pe 4.000 de metri pătraţi din zona ansamblului Palas va fi realizat Centru Integrat de dezvoltare a afacerilor, consultanţă, spaţii expoziţionale şi de conferinţă. "Nu va fi majorată redevenţa. Se caută finanţare, pe terenul pe care s-au găsit vestigiile nu pot fi derulateactivităţi cu profit şi de aceea se face acest centru", a explicat consilierul Petra Carp.

Ora 11.00 Consilierii au decis să voteze în secret noi modificări ale contractului de asociere.

Consilierii locali vor analiza din nou marţi o hotărâre a forului privind proiectul imobiliar Palas, care a fost declarată de Prefectură ca fiind nelegală.

Aleşii vor discuta astăzi după ora zece proiectul de la începul lunii septembrie prin care au decis să dea firmei Palas Corp SRL aproape 4.000 de metri pătraţi în centrul Iaşiului. Aleşii au aprobat la acea dată proiectul, fără ca societatea care a solicitat concesionarea terenului pe 49 de ani să fii existat în evidenţele Registrului Comerţului.

Potrivit adresei semnate de prefectul Dragomir Tomaşeschi, hotărârea emisă la acea dată era „nelegală” şi se solicită revocarea actului, în caz contrat va fi atacată în instanţă.

Citeşte şi:


Practic, în urma verificărilor Instituţiei Prefectului, s-a arătat că aleşii locali s-au grăbit să aprobe o concesiune de 4.000 de metri pătraţi unei firme care nu avea încă toate actele obţinute de la Registrul Comerţului. La începutul lunii septembrie,„înregistrarea societăţii se afla în flux la ORC”, datele de identificare fiind ale unei alte societăţi Edilis Cleaning SRL din Iaşi.

În şedinţa de astăzi de Consiliu Local aleşii vor discuta un proiect care vizează revocarea hotărâii de la începutul lunii septembrie şi modificarea contractului de asociere între firme care gestionează proiectul Palas aprobat de aleşi.

Pe cei 4.000 de metri pătraţi, dezvoltatorul imobiliar vrea să amenajeze un Centru Integrat de dezvoltare a afacerilor, consultanţă, spaţii expoziţionale şi de conferinţă pentru “punerea în valoare a vestigiilor istorice”.

Practic, dezvoltatorul a fost obligat de Ministerul Culturii să păstreze şi să pună în valoare vestigiile descoperite pe şantierul din spatele Palatului Culturii.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite