Proiectele europene de infrastructură din Moldova, la control

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele şase judeţe din regiunea Nord-Est au 26 de proiecte finanţate prin Programul Operaţional Regional, „axa 2.1 pentru îmbunătăţirea infrastructurii regionale", cu o valoare totală de peste 700 de milioane de lei.

Directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Nord-Est consideră că implementarea acestor proiecte nu este pusă în pericol de hotărârea Comsiei Europene de a opri finanţarea pentru două luni. Şeful ADRNE a anunţat că va începe o evaluare a tuturor acestor contracte şi a modului în care au fost atribuite prin licitaţie.

În urma controlului, beneficiarul poate suporta penalizări de la 2% din valoarea contractului descoperit cu probleme până la imputarea întregii finanţări şi rezilierea proiectului.

E oficial! Uniunea Europeană a întrerupt plăţile pentru infrastructură din cauza neregulilor baronului Dragnea !

„Comisia Europeană a blocat finanţarea pentru că a constatat nereguli în organizarea licitaţiilor pe Axa 2.1. Vom începe o evaluare a acestor proiecte în curând şi o vom transmite la Autoritatea de Management până la sfârşitul lunii iulie. În această situaţie, se poate ajunge la rezilierea contractelor doar dacă aşa prevăd clauzele. Plăţile şi deconturile oricum se fac în 60 de zile de la solicitare", a spus Constantin Apostol, directorul ADRNE.

Cel mai găurit drum din judeţ, Iaşi-Vaslui, scos din nou la licitaţie după doi ani de la prima procedură

Consiliul Judeţean are trei proiecte europene de infrastructură în valoare de 165 de milioane de lei, care prevăd modernizarea drumurilor judeţene Iaşi-Vaslui, Iaşi-Botoşani şi Neamţ-Iaşi-Suceava.

„Noi nu avem probleme. Monitorizăm proiectele periodic, modul în care s-au cheltuit banii. Sistarea finanţării europene nu ne deranjează deocamdată deoarece avem bani în cont pentru continuarea lucrărilor. Cu privire la contractul Iaşi-Vaslui, nu ne aparţine vina că am reziliat contractul cu constructorul“, a spus preşedintele CJ, Constantin Simirad.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite