Program de umplutură pentru Sărbătorile Iaşiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ieşenii se îmbulzesc la Târgul de Toamnă organizat pe strada Palat  Foto: Florin Chirica
Ieşenii se îmbulzesc la Târgul de Toamnă organizat pe strada Palat Foto: Florin Chirica

Conducerea Primăriei a propus un program al evenimentelor pentru Sărbătorile Iaşiului plin de expoziţii, concerte, concursuri, filme şi expoziţii. Manifestările au fost programate pentru perioada de 1-20 octombrie, cele specifice Sărbătorilor Iaşiului fiind doar între 10 şi 16 octombrie.

Ce pregătesc şefii oraşului pentru Sărbătorile Iaşiului

Printre manifestări se numără Seara Lăutărească, organizată pe strada Sarmisegetuza pe 12 şi 13 octombrie, Seara Valorilor, pe 14 octombrie la Primărie, demonstraţia de paraşutism de pe esplanada Teatrului Naţional, Concursul de fotografii „Iaşul tău“ din perioada 6-14 octombrie, Festivalul „Trandafir de la Moldova“, care va avea loc pe 8 octombrie la Casa de Cultură a Studenţilor şi Festivalul Internaţional de Teatru pentru Copii şi Tineret, de la Teatrul Luceafărul, din perioada 6-12 octombrie.

Program-fantomă la Sărbătorile Iaşiului

Zilele oraşului vor fi marcate şi de promenada costumelor de epocă pe traseul Piaţa Unirii-Palatul Culturii, din perioada 12-14 octombrie, Noaptea Albă a Iaşiului de pe Copou din 15 octombrie şi diverse acţiuni la Ateneul Tătăraşi, precum filme documentare, premiere teatrale, dans, pictură şi recitaluri de poezie.

„Cu ocazia ediţiei jubiliare, Primăria organizează 20 de manifestări. În perioada 10-16 octombrie, va fi «Sărbătoare în cartiere». În fiecare zi, între orele 17.00 şi 20.00, vor fi concerte în fiecare din cele şase cartiere cu artişti ieşeni del a Universitatea de Arte, Liceul Băncilă, Palatul Copiilor şi Fanfara Militară“, a spus Ninel Berneagă, şeful Biroului de Evenimente Publice din cadrul Primăriei Iaşi.

Bugetul pus la dispoziţie de municipalitate se ridică la 1 milion de lei. Fondurile provin în special din încasările de la comercianţi. Până acum, peste 270 de agenţi economici au închiriat spaţiile puse la dispoziţie de Primărie pentru Sărbătoarea Vinului din faţa Halei Centrale şi Târgul de Toamnă, de pe strada Palat. Aceştia au închiriat 4.600 de metri pătraţi, adică doar 65% din suprafaţa disponibilă.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite