Profilul petrecăreţului din Iaşi care ajunge la Urgenţe de Sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii atrag atenţia că în preajma Sărbătorilor de iarnă tot mai multe persoane ajung la spital din cauza consumului excesiv de alcool.

Iaşi: Beţivi pe bandă rulantă la Urgenţe

Cadrele sanitare au constatat că pacienţii care ajung în această perioada după ce au petrecut prea mult sunt în special bărbaţi, în 70% dintre cazuri, numărul lor fiind din ce în ce mai mare. Mai mult, faţă de alţi ani, pacienţii nu provin cu preponderenţă din mediul rural, ci din urban.

„Se constată inversarea raportului rural-urban astfel încât pacienţii din urban au ajuns să reprezinte 60% din cazuri. Se pot lua în considerare accesibilitatea la serviciul de urgenţă, modul de reacţie al anturajului şi consumul de «socializare» specific acestei perioade", a spus medicul Tudor Ciuhodaru.

Moş Nicolae a băgat zece beţivi în spital

Majoritatea pacienţilor care beau în exces au vârste până în 40 de ani, iar mai bine de 15% din cazuri sunt pacienţii peste 61 de ani. Persoanele care ajung la spital cu alcoolemie ridicată sunt fie şomeri, fie pensionari.

„Recomandăm moderaţie în consumul de alcool al acestei perioade întrucât excesul de alcool poate fi letal fie în mod direct, comă, aspirat gastric, insuficienţă cardiocirculatorie, pancreatită necrotico-hemoragică sau refrigeraţie la cei căzuţi în stradă sau indirect prin accident, violenţă sau sinucidere", a mai spus Ciuhodaru.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite