Profesorii ieşeni au renunţat la posturile titularizabile de la ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidaţii care au luat notă peste 7 la examenul de titularizare au renunţat să-şi ia în primire postul de la ţară. Aceştia se plâng că salariul pe care-l primesc este prea mic şi nu le permite să facă naveta.

Iustina Răţoi a obţinut nota 7,70 la examenul de titularizare la limba engleză. Astăzi însă a renunţat la postul titularizabil de la ţară pentru unul de suplinitor în Iaşi. Experienţa de anul trecut, când a făcut naveta la o şcoală din judeţ a fost sufficient pentru a-şi da seama că nu este rentabil un astfel de program.

Greşeală fatală a unui dascăl ieşean la titularizare: şi-a scris numele în mijlocul tezei

UPDATE Candidat la titularizare în Iaşi: „Mă tem că se vor răzbuna pe noi, viitorii profesori, pentru rezultatele dezastruoase de la Bac“ FOTOGALERIE

FOTO Rezultate la titularizare 2011 în Iaşi. Candidat cu 10: „Meseria asta nu o faci pentru bani, salariul este jignitor!“ UPDATE

„Am renunţat la postul titularizabil pentru că este prea departe şi nu-mi permit să fac naveta. Vreau să fac şi un master şi chiar nu pot să fac aşa navetă. Am făcut un an şi-mi ajunge. Sper ca la şedinţa de suplinire să obţin ceva mai bun. Nu vreau neapărat un loc în oraş, dar măcar să fie cât de cât aproape, nu să mă duc la 100 de kilometri de oraş. Cel mai aproape era la vreo 75 de kilometri. Ar trebui să mă mut acolo şi cu un salariu de profesor este imposibil", spune Iustina Răţoi.

JALNIC Doar o treime din candidaţii ieşeni la titularizare au obţinut notă de trecere. „Picaţii“ au depus sute de contestaţii UPDATE

Profesor ieşean cu 3,40 vrea să-i înveţe istorie pe elevi

Nici cei care au ales un post titularizabil nu au fost mulţumiţi şi au spus că nu aveau de unde alege.

Este cazul  Alinei Rotaru, care a obţinut cea mai mare notă din judeţ la această disciplină: 8,55. A optat pentru catedra de la Lunca Cetăţuii şi Blăgeşti. Speră însă ca în toamnă să se poată detaşa pe un post din municipiu. Tânăra, care a mai susţinut şi în anii anteriori examenul a luat mereu note peste 8. A terminat facultatea cu brio, iar la definitivat a luat 9,37. Chiar şi aşa niciodată nu a prins o catedră la oraş.  

image

Alina Rotaru speră să se poată detaşa în oraş din toamnă

„Am sperat că o să apară posturi mai bune, dar în ultimii 3-4 ani nimic în Iaşi, niciun post titularizabil. Am zis să mă titularizez sperând că o să mă pot detaşa în toamnă. Banii nu sunt suficienţi, am luat acum un post ca să zic că după 6-7 ani de învăţat să mă titularizez, să fiu şi eu considerată titulară, dar sper tot timpul că o să fac altceva. O să încerc să plec undeva. Aici munceşti foarte mult, reuşeşti să iei note foarte mari, dar oferta este foarte proastă", spune Alina.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite