Profesorii au chiulit în masă de la examenul de titularizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai bine de jumătate din candidaţii la muzică nu s-au prezentat la titularizare
Mai bine de jumătate din candidaţii la muzică nu s-au prezentat la titularizare

De la unele centre de examen au absentat şi mai bine de jumătate din candidaţii înscrişi la titularizare. La ieşirea din examen, dascălii s-au plâns că subiectele au fost grele şi s-au axat în special pe metodică, un dezavantaj în special pentru tinerii absolvenţi.

Examenul de titularizare le-a dat fiori profesorilor, mulţi dintre ei renunţând pe ultima sută de metri.Un absenteism ridicat s-a înregistrat la Colegiul „Octav Băncilă“, unde din cei 17 candidaţi înscrişi, doar 7 dintre ei s-au prezentat pentru a susţine examenul la muzică.

Şi la centrele mari de examen a fost înregistrat un număr mare de absenţe. De exemplu, la Şcoala „I. Simionescu" au lipsit 30 de candidaţi din cei înscrişi.

„Am verificat centrele, se constată şi un număr de absenţe. La unele centre mai numeroase, de exemplu la şcoala «Simionescu» erau în jur de 30 de absenţi, la «I.C. Ştefănescu» sunt doar 12. Explicaţiile ţin şi de faptul că unii candidaţi s-au înscris şi la două-trei centre pentru a vedea ce concurenţă va fi. Probabil că mai sunt şi alţii care nu s-au simţit pregătiţi foarte bine pentru examen. Probleme de sănătate nu au fost, până la ora 12.30 nu am înregistrat nici incidente sau tentative de fraudă", spune profesorul Camelia Gavrilă, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi.

 Candidaţii prezenţi au ieşit dezamăgiţi din sala de examen. Aceştia susţin că s-a pus un accent mult prea mare pe metodologie şi că modelul de subiect a fost schimbat cu doar două săptămâni înainte de titularizare.

Faptul că s-a schimbat metodologia pe ultima sută de metri o să afecteze mult notele şi nu prea o să fie lumea mulţumită de rezultate. Am dat la limba engleză, e prima dată când dau, faptul că ne-au anunţat cu şase zile înainte că s-a schimbat conţinutul o să conteze. Concurenţa e mare, 10 candidaţi pe loc", spune Ecaterina Dumitriţa.

Începe titularizarea! 10 candidaţi pe loc pentru un post de profesor în judeţul Iaşi

Concurenţă mare pentru posturile de profesor în judeţul Iaşi. Vezi calendarul examenului de titularizare!

FOTO Rezultate la titularizare 2011 în Iaşi. Candidat cu 10: „Meseria asta nu o faci pentru bani, salariul este jignitor!“ UPDATE

UPDATE Candidat la titularizare în Iaşi: „Mă tem că se vor răzbuna pe noi, viitorii profesori, pentru rezultatele dezastruoase de la Bac“ FOTOGALERIE

De aceeaşi părere este şi o candidată la un post titularizabil de istorie.

„A fost altfel decât până acum. Au avut o altfel de programă, ne-au lăsat să o învăţăm tot anul şi ne-au dat alte subiecte. Sunt vreo două săptămâni de când circulă subiectele astea pe internet. Probabil că noi suntem generaţia schimbării. Am dat pentru istorie, concurenţa este mare. De trei ani predau, am mai predat în judeţul Botoşani", spune o altă candidată.

Note ruşinoase la definitivat: niciun candidat la matematică din Iaşi nu a trecut de barem

Profesor după susţinerea definitivatului: „Am stat patru ore în examen pentru 5 lei în plus la salariu“

„Am dat titularizarea şi anul trecut, dar nu am avut post titularizabil. Atunci am luat 7,70, sper că anul acesta voi lua mai mult. Predau de trei ani, am dat definitivatul, am luat, sper că voi şi acum", spune Camelia Bucur.

Conducerea IŞJ Iaşi mărturiseşte că tinerii sunt dezavantajaţi de acest tip de subiecte. „Subiectele sunt axate pe zona metodică, abordare didactică. Cei care au mai multă experienţă şi au mai predat vor fi avantajaţi faţă de tinerii absolvenţi care nu au încă un simţ intuitiv", mai spune profesorul Camelia Gavrilă.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite