Profesor ucis pentru 11 lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vladimir Viziteu (55 de ani), fost profesor de limba română, a murit la o zi după ce a fost tâlhărit. Judecătorii l-au arestat în acest caz pe Narcis Sân.

Un membru al clanului ieşean Gangal a fost arestat ieri pentru 29 de zile pentru că ar fi tâlhărit şi bătut sâmbătă un fost profesor, care a decedat ulterior din cauza loviturilor. Narcis Sân (fost Gangal) l-ar fi lovit de mai multe ori pe Vladmir Viziteu, care trăia într-un adăpost improvizat în cartierul Dacia, şi i-ar fi luat 11 lei.Tânărul ar mai fi ameninţat alte două persoane .

„Eu am înţeles de la clientul meu că este absolut nevinovat. Presupunem, dar nu avem deocamdată indicii clare, că una dintre părţile vătămate este de fapt agresorul lui Viziteu“, a declarat Christy Mîrşanu, avocatul lui Sân. Pentru a susţine această variantă, unii membri ai clanului Gangal l-au adus în faţa procurorului pe Manole Amărioarei, persoană fără adăpost, care a susţinut iniţial că l-a ucis pe Viziteu. După două ore însă bărbatul s-a răzgândit.

Vladimir Viziteu a ajuns să locuiască pe străzi în urmă cu câţiva ani. Profesorul preda limba română la şcoli din judeţul Iaşi, fără să prindă vreodată o catedră în municipiu. Potrivit vecinilor, Elena Ferariu a decis să divorţeze pentru că soţul său nu putea renunţa la băutură, dar a continuat să locuiască cu acesta.

Băutura, cel mai bun prieten

„În urmă cu doi ani, Elena a murit şi i-a lăsat apartamentul fiului lor, Tudor. Băiatul a vândut casa şi a plecat la Bacău, iar Vladimir a rămas pe drumuri“, a spus Florin Damian, fostul vecin al victimei. Bărbatul şi-a luat doar două geamantane cu cărţi şi şi-a amenajat un loc lângă blocul în care a stat.

„O femeie de la etajul trei chiar i-a făcut rost de un loc într-un cămin pentru oamenii străzii, cu condiţia să nu mai bea. Cum el s-a dus beat acolo încă din prima zi, a fost dat imediat afară“, a explicat Dan Mihăilă, vecin.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite