Profesor ieşean cu 3,40 vrea să-i înveţe istorie pe elevi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iulian Cezar Codru a depus ieri contestaţie pentru că este nemulţumit de nota obţinută la examenul de titularizare, 3,40. Tânărul a mai fost un an suplinitor la Grupul Şcolar Victoria.

În judeţul Iaşi a plouat cu note de 1, 2 şi 3 la Istorie, iar nota cea mai mare obţinută este 9,60. Printre cei care au luat note dezastruoase la această materie se numără şi Iulian Cezar Codru, cu 3,40.

Nota l-a dezamăgit şi înfuriat în acelaşi timp, motiv pentru care tânărul s-a prezentat ieri la centrul de examinare şi a cerut recorectarea tezei. Consideră că merita cel puţin nota 8,20. „Trebuie să fie o greşeală. Nu are cum să mă puncteze doar cu 3,40. Ce e drept nu am avut timp să trec două dintre subiectele rezolvate pe ciornă în foaia de examen. Chiar şi aşa, conform baremului de corectare meritam cel puţin 8,20. Colegi de-ai mei cu care m-am consultat mi-au zis că au scris la fel şi au obţinut nota 7. Eu am luat 3,40", explică tânărul.

Iulian nu participă pentru prima dată la examenul de titularizare, anul trecut el obţinând 4,45 la proba de Istorie. Chiar dacă avea notă sub 5, timp de un semestru Iulian a fost suplinitor la Grupul Şcolar Victoria.

Examenul profilor cu note de la 1 la 10 în judeţul Iaşi

JALNIC Doar o treime din candidaţii ieşeni la titularizare au obţinut notă de trecere. „Picaţii“ au depus sute de contestaţii UPDATE

Experienţa la catedră se pare însă că nu i-a fost de ajutor. „Nu pot să zic că am pregătit olimpici, dar m-am implicat în activitatea la şcoală. Dacă ar fi să prind un loc la catedră mi-aş dori să fie în mediul rural pentru că iei sporul de zonă şi astfel ai un salariu mai mare cu 20% decât la oraş", spune tânărul. Iulian susţine că deşi Facultatea de Istorie a terminat-o cu 7 deţine cunoştinţe în domeniu. „Nu am fost nici cel mai bun, nici cel mai rău din facultate. Am învăţat cât s-a putut", încheie Iulian.

FOTO Rezultate la titularizare 2011 în Iaşi. Candidat cu 10: „Meseria asta nu o faci pentru bani, salariul este jignitor!“ UPDATE

UPDATE Candidat la titularizare în Iaşi: „Mă tem că se vor răzbuna pe noi, viitorii profesori, pentru rezultatele dezastruoase de la Bac“ FOTOGALERIE

Conducerea şcolii la care a predat nu-l mai vrea

Profesorul Liliana Aborşei, directorul Grupului Şcolar Victoria, a decis să nu ofere continuitate postului de suplinitor la istorie pentru că nu a fost mulţumită de prestaţia lui Iulian. „Face parte din generaţia tânără şi am observat că aceştia suferă la capitolul metodică. Eu nu l-am mai vrut în şcoală, drept dovadă că n-am dat continuitate la post. El era la noi pe jumătate de normă, cred că nici motivat nu era ca să se implice prea mult. Oricum, nu am fost foarte mulţumită de el. Înaintea lui am avut un profesor suplinitor de istorie care a avut şi olimpici la această disciplină. La el a fost un nivel mediu", spune profesorul de istorie Liliana Aborşei, directorul şcolii.

Nici coordonatorul profesorilor nu s-a declarat încântat de pregătirea lui Iulian. „A încercat  să-şi facă treaba, venea cu materiale la ore, dar nu era o mână de fier, aşa cum ne trebuie nouă. Era cam moale. Este produsul sistemului de învăţământ actual, când s-au eliminat examenele de admitere. Câtă istorie ştie el nu aş putea să spun, dar noi dorim altceva", spune profesorul Mihaela Achiţei, coordonatorul profesorilor.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite