VIDEO Profesor-boschetar omorât în bătaie de un interlop

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vladimir Viziteu (55 de ani), un fost profesor de limba română, a fost jefuit şi ucis după ce a ajuns să trăiască pe străzi. Judecătorii l-au arestat în acest caz pe Narcis Sân, un membru al cunoscutului clan ieşean Gangal.

Un membru al clanului ieşean Gangal a fost arestat ieri pentru 29 de zile după că ar fi tâlhărit şi bătut sâmbătă un fost profesor, care a decedat ulterior din cauza loviturilor. Narcis Sân (fost Gangal) l-ar fi lovit de mai multe ori pe Vladmir Viziteu (55 de ani), care trăia într-un adăpost improvizat din cartierul Dacia, şi i-ar fi luat 11 lei. Tânărul ar mai fi ameninţat alte două persoane .

Narcis Sân a fost arestat de poliţiştii ieşeni

image

Declaraţia avocatului lui Narcis Sân

„Eu am înţeles de la clientul meu că este absolut nevinovat.  Presupune, dar nu avem deocamdată indicii clare, că una dintre presupusele părţi vătămate este de fapt agresorul lui Viziteu", a declarat Christy Mîrşanu, avocatul lui Sân. Pentru a susţine această variantă, unii membri ai clanului Gangal l-au adus în faţa procurorului pe Manole Amărioarei, o altă persoană fără adăpost, care a susţinut iniţial că l-a ucis pe Viziteu. Însă după două ore acesta s-a răzgândit.

Cel mai bun prieten, băutura

Drama lui Vladimir Viziteu a început în urmă cu mulţi ani, din clipa în care a început să fie prieten cu paharul. Profesorul preda limba română la şcoli din judeţul Iaşi, fără să prindă vreodată o catedră în municipiu. Sătulă de faptul că soţul ei nu a putut renunţa la băutură, Elema Ferariu a decis să divorţeze de Vladimir. Conştientă însp cp bărbatul nu are unde să se ducă, femeia s-a miluit de el şi i-a permis să locuiască în continuare alături de ea şi fiul lor, Tudor Sabin.

„În urmă cu doi ani, Elena a murit şi i-a lăsat apartamentul lui Tudor. Băiatul a vândut apartamentul şi a plecat la Bacău, iar Vladimir a rămas pe drumuri", a spus Florin Damian, fostul vecin al lui Vladimir. Singura avere a fostului profesor erau două geamantane cu cărţi pe care le citea în grădina din spatele blocului unde locuise.

Impresionaţi de drama lui Vladimir, foştii lui vecini îl mai miluiau cu o farfurie de mâncare, dar nu au reuşit niciodată să îi schimbe năravul băuturii. „O femeie de la etajul trei chiar i-a făcut rost de un loc într-un cămin pentru oamenii străzii, cu condiţia să nu mai bea. Cum el s-a dus beat acolo încă din prima zi, a fost dat imediat afară", a explicat Dan Mihăilă, vecin.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite