Procurorii anticorupţie cer condamnarea fostului şef al Direcţiei Vamale Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eugen Butur ar putea ajunge după gratii
Eugen Butur ar putea ajunge după gratii

Procesul în care Eugen Butur este judecat pentru luare de mită şi alte infracţiuni conexe celor de corupţie a ajuns astăzi la final. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA ) Iaşi au cerut judecătorilor Tribunalului Iaşi condamnarea fostului şef al Direcţiei Regionale Vamale Iaşi la ani grei de închisoare.

"Inculpatul neagă acuzaţiile însă noi considerăm că sunt destule probe care să-i arate vinovăţia. Am cerut condamnarea la închisoare cu executare",  a declarat procurorul Luminiţa Merişescu, purtătorul de cuvânt al DNA Iaşi. În schimb fostul şef al Direcţiei Vamale Iaşi a susţinut în faţa judecătorilor Tribunalului că este nevinovat şi a solicitat achitarea. Pronunţarea a fost amânată pentru 7 decembrie.

Eugen Butur a fost trimis în judecată anul trecut pentru luare de mită, fals în declaraţii şi alte infracţiuni de corupţie. Potrivit procurorilor, în perioada 2002- 2003, pe când era director al Direcţiei Regionale Vamale (DRV), Butur i-a cerut unei femei o sumă lunară de 200 de euro drept „taxă de bune relaţii" . Aceasta i-ar  fi dat 4.350 de lei, iar ulterior l-a denunţat. În faţa anchetatorilor, fostul director a susţinut că de fapt a ajutat-o pe denunţătoare să-şi înfiinţeze o firmă de comisionariat vamal.

Procurorii au susţinut şi că Butur ar fi intermediat operaţiuni financiare pentru o firmă din Iaşi a rudelor sale şi ar fi beneficiat astfel de venituri necuvenite. De asemenea, acesta ar fi omis să treacă în declaraţia de avere din 2005 două terenuri.

.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite