Procurorii DNA Iaşi sunt codaşi la prinderea infractorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unii procurori se lasă îngropaţi în dosare
Unii procurori se lasă îngropaţi în dosare

Serviciul Teritorial Iaşi al Direcţiei Naţionale Anticorupţie este pe ultimul loc la  rechizitorii întocmite. Din cele nouă servicii 15 rechizitorii au fost întocmite de procurorii din Bucureşti şi 11 de cei de la Alba Iulia şi Piteşti.

Cei patru procurori ai DNA Iaşi au trimis anul trecut doar trei dosare pe masa judecătorilor. În 2009 magistraţii nu au reuşit să întocmească nici măcar un rechizitoriu de procuror.

Potrivit raportului de activitate dat publicităţii de DNA Bucureşti, procurorii ieşeni au trimis în judecată cinci inculpaţi, în comparaţie cu nouă în cinci dosare finalizate cu rechizitoriu în 2008. „Procurorul şef serviciu, numit în mai 2009 trebuie să intensifice eforturile de idntificare a măsurilor manageriale necesare dinamizării activităţii şi îmbunătăţirii majorităţi indicatorilor statistici relevanţi", se specifică în bilanţul DNA.

Cu toate acestea în raportul de activitate procurorilor ieşeni li se găsesc şi scuze: posturile de procurori nu au fost ocupate pe parcursul întregului an şi faptul că personalul s-a mutat într-un alt sediu.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite