Iaşi: Reciclare pe hiturile Proconsul şi Direcţia 5

0
Publicat:
Ultima actualizare:

30 de voluntari îmbrăcaţi în verde, înarmaţi cu mere verzi şi cu pliante, au mers astăzi la prânz prin centrul Iaşiului şi i-au invitat pe trecători să adere la „Mişcarea de

30 de voluntari îmbrăcaţi în verde, înarmaţi cu mere verzi şi cu pliante, au mers astăzi la prânz prin centrul Iaşiului şi i-au invitat pe trecători să adere la „Mişcarea de Reciclare“. În acelaşi timp, i-au anunţat că diseară la ora 20, în Piaţa Palatului, va fi un concert unde vor cânta Direcţia 5 şi Proconsul. Pe tot parcursul zilei orice persoană poate învăţa tehnici de decorare a hârtiei la corturile din faţa Palatului Culturii.

„Iaşiul este al doilea oraş unde «Mişcarea de Reciclare» strânge rândurile trupelor de reciclare. Lupta noastră este una defensivă pentru că trebuie să răspundem ameninţării deşeurilor reciclând şi transformând gunoiul în materie primă pentru viitor“, a spus Iulia Sîrbu, manager al „Mişcării de Reciclare“.

Primii ieşeni atraşi de acţiunea demarată în Piaţa Palatului Culturii s-au apropiat timid de cortul unde tineri cu îndemânare arătau ce se poate face cu o bucată de hârtie. Au mai putut admira becuri pictate sau benzi desenate. „Este foarte interesant ce se întâmplă aici şi este foarte bine. Ar trebui făcut ceva mai de amploare pentru a conştientiza cât de important este să recicleze“, a susţinut Mihai Creţu, agent de vânzări.

Traseul reciclării a plecat din faţa Palatului Culturii pe ritmuri de tobă. Voluntarii au pornit apoi pe bulevardul Ştefan cel Mare.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite