UPDATE Procesul rectorului de la Medicină a durat doar cinci minute. Vezi ce decizii s-au luat!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Astărăstoae
Vasile Astărăstoae

Procesul în care Vasile Astărăstoae, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Iaşi, prorectorul Dragoş Pieptu, directorii Adrian Ciureanu şi Daniela Druguş sunt judecaţi pentru fapte de corupţie a avut termen astăzi, pe 29 februarie. „Lotul UMF" a fost acuzat de trucarea unei licitaţii cu fonduri europene.

Ora 13.20 Procesul "lotului UMF" s-a amânat pentru 28  martie.

Ora 12.55: Şedinţa de judecată a durat doar cinci minute. Avocaţii "lotului UMF" au cerut amânarea procesului pentru a mai studia datele din dosar. Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru luna martie.

Ora 11.40:  Procesul va începe la ora 12.00. Nouă dintre cei zece inculpaţi au făcut cerere de amânare a dosarului.

Ora 8.11: „Lotul UMF" va fi prezent, pe 29 februarie, la Curtea de Apel Iaşi. Magistraţii  vor judeca dosarul în care rectorul, prorectorul şi doi directori UMF, oameni de afaceri şi funcţionari sunt acuzaţi de infracţiuni de corupţie.

Potrivit DNA, directorul economic Dana Druguş de la UMF, Adrian Ciureanu, directorul Centrului de Comunicare al universităţii şi rectorul Vasile Astărăstoae ar fi trucat licitaţia pentru ca firma Maguay Impex din Bucureşti, condusă de Corvin Pughin, să obţină proiectul privind achiziţia unui sistem e-learning (n.r.- învăţare electronică) . Pughin ar fi dat, la solicitarea celor doi directori din UMF, bani şi aparatură IT.

Anchetatorii mai spun că Vasile Astărăstoae şi-a angajat în 2010 fiica la Institutul de Medicină Legală, unde rectorul UMF este şef, pe o perioadă de trei ani.

Şeful medicilor, confirmat în funcţia de rector al UMF la două luni de la alegeri

Scandal de corupţie la UMF. 19 angajaţi sunt suspectaţi de fraudă cu fonduri europene. Rectorul a ajuns la spital cu tensiunea ridicată UPDATE

Daniela Astărăstoae se ocupă de un proiect pentru care va fi remunerată cu 8.773 de lei. În acelaşi proiect au fost angajaţi şi Adrian Ciureanu, prorectorul Dragoş Pieptu, care obţineau în total 10.497 de lei. Vasile Astărăstoae a cerut strămutarea dosarului, iar Curtea Supermă va decide pe 12 martie dacă va muta procesul la o altă instanţă din Moldova.

Rămâi pe iasi.adevarul.ro ca să afli cele mai importante evenimente ale zilei

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite