Procesul Magdei Ţepoi, reluat la Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dosarul Magdei Ţepoi, judecată pentru deturnare de fonduri europene, a avut aceeaşi traiectorie ca dosarul Teofarm. Cazul a fost pasat între instanţe şi acum recursul va fi reluat la Curtea de Apel Iaşi, după şase ani de judecată.

 Magda Ţepoi, fostul preşedinte al Camerei de Comerţ a Regiunii Unu Nord Est (CCRUNE) a fost trimisă în judecată de procurorii DNA în anul 2005 pentru că ar fi deturnat 133.000 de euro din fonduri europene.

Potrivit rechizitoriului, banii ar reprezenta o parte din finanţarea unui proiect european cu fonduri nerambursabile, derulat în perioada 2003-2004. Frauda s ar fi realizat în cea mai mare parte prin intermediul unor contracte de publicitate. 

Judecătoria Iaşi a condamnat-o pe Magda Ţepoi, în 2008, la 5 ani şi 6 luni de închisoare pentru infracţiuni de corupţie, iar în octombrie anul trecut Tribunalul a menţinut decizia în 2010. Fosta preşedintă a CCRUNE  a făcut recurs.

Citiţi şi:

Administrator de firmă, 5 ani de închisoare pentru o fraudă de 200.000 de euro

Dosarul Magdei Ţepoi pasat la Curtea Supremă

În luna iunie 2011 Curtea de Apel a considerat că nu era competentă Judecătoria Iaşi să ia o primă decizie în acest caz şi a trimis dosarul spre rejudecare la Tribunal. Această instanţă a constatat că a fost  întrerupt cursul judecăţii în dosarul în Magdei Ţepoi şi a trimis dosarul la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În decembrie 2011 Curtea Supremă a trimis dosarul  din nou la Curtea de Apel Iaşi şi a decis ca această instanţă să judece recursul. Procesul va fi reluat pe 14 februarie. „Se ştie că va avea aceeaşi soartă ca dosarul Teofarm. Femeia asta când vine la proces vine cu capul plecat ca la ghilotină”, a precizat Ionel Nechita, avocatul Magdei Ţepoi.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla ştiri din Capitala Moldovei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite