Iaşi: Problema încălzirii ieşenilor este pasată de la un birou la altul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În sezonul rece, oficialii din Palatul Roznovanu rezolvă situaţia de la CET cu măsuri doar pe hârtie

Şefii din Primărie pasează responsabilitata încălzirii apartamentelor racordate la sistemul centralizat între birouri, prin dispoziţii.

 Ieşenii legaţi de CET sunt prinşi la mijloc în disputele între şefii municipalităţii. Deşi sezonul rece a început, în depozitele centralei termice abia ajung primele vagoane cu cărbune din Africa de Sud. Deoarece lipseşte huila necesară pentru iarnă, ieşenii primesc căldură produsă cu gaz, iar centrala înregistrează zilnic pierderi.

Cu toate acestea, responsabilitatea aducerii pe linia de plutire a CET este motiv de contre între primarul Gheorghe Nichita şi viceprimarul Gabriel Grigore. Printr-o dispoziţie a primarului, de ieri, vicele Grigore se va ocupa doar de CET, alte atribuţii fiind preluate de celălalt viceprimar, Romeo Olteanu.

„Sunt măsuri doar de ajutorare“

„Îl lăsăm pe domnul Gabriel Grigore să muncească eficient, decât să se ocupe de toate şi de nimic mai bine să-i dăm ceva concret“, a precizat Nichita. Edilul a prezentat o listă cu nouă solicitări pentru Grigore, iar săptămânal a cerut un raport din partea acestuia. Până în prezent, municipalitatea nu a reuşit în urma a trei contracte semnate cu furnizori să obţină huila necesară pentru sezonul rece, iar CET înregistrează datorii de aproape 300 de milioane de euro. De aceea solicitările către vice sunt de a „asigura din rezerva de stat 100.000 de tone de huila energetică, 20.000 de tone de păcură şi 22 de milioane metri cubi de gaze naturale înmagazinate“ şi ştergerea datoriilor către Romgaz, unde CET are facturi neachitate de 30 de milioane de lei.

Mai mult, vicele Grigore va trebui să facă şi demersuri pentru alocarea a 20 de milioane de lei din fondul de rezervă din acest an pentru combustibil. „Am să mă angajez să fac tot ce mi s-a cerut, dar sunt dezamăgit că nu sunt menţionate şi măsuri de retehnologizare a CET, ci doar de ajutorare. Voi face tot posibilul să rezolv problemele care ţin de managementul anterior“, a afirmat viceprimarul Grigore.

Ăştia ne sunt gospodarii! Ei se ceartă din interes, iar noi tot în frig stăm, Mihai Petrea, pensionar

Citeşte şi:

UPDATE Căldură cu ţârâita în oraş

„Stăm cu haine groase pe noi, asta este soluţia“

Pregătiri de iarnă de tot râsul la CET

CET se împrumută la bancă pentru a plăti cărbunele

Cărbunele din Africa ajunge cu ţârâita

Criza de la CET Iaşi ajunge la DNA

Prejudiciul de 20 de milioane de euro de la CET ajunge la DNA

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite