Iaşi: „Prinţişorul“ a călcat în străchini şi la şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: „Prinţişorul“ a călcat  în străchini şi la şcoală
Iaşi: „Prinţişorul“ a călcat în străchini şi la şcoală

Băiatul care a pus la cale lovitura la firma tatălui său a dat cu spray lacrimogen în şcoala unde învaţă.

Incidentul s-a petrecut în urmă cu doi ani, când Lucian Parasca (17 ani) intrase cu medie mare la Liceul „Miron Costin“ din Iaşi.

Citeşte şi: „Prinţişorul“ este liber după ce a furat

Tânărul care în noaptea de 5 spre 6 octombrie a furat 81.000 de lei din firma tatălui, împreună cu alţi cinci amici, nu a putut să stea cuminte nici măcar pe băncile şcolii. Boboc fiind, povestesc profesorii de la Liceul „Miron Costin“ din Iaşi, s-a ales cu nota scăzută la purtare după ce şi-a făcut de lucru cu un spray lacrimogen într-una din sălile de curs. Culmea, a fost comisă împreună cu Bogdan Babătă (17 ani), care i-a fost complice la furtul de la începutul lunii octombrie.

Consiliaţi de psihologul şcolii

„Era într-o pauză. Tinerii se aflau la uşa unei clase care avea de susţinut o lucrare. Nu am înţeles de ce, dar Lucian a pulverizat cu acel spray clanţa uşii. Ulterior, două eleve din clasa respectivă s-au plâns profesorului că le ustură ochii“, spune Vica Ivaşcu, diriginta celor doi băieţi.

După ispravă, Lucian s-a ales cu nota 6 la purtare, iar Bogdan, cu nota 7. „Colegul nu a participat efectiv, dar a refuzat la început să recunoscă faptul că Lucian făcuse acel lucru. Apoi mi-a spus că nu i se părea frumos să-l spună el şi că aştepta ca Lucian să recunoască singur“, mai susţine profesorul.La acel moment, mai spune cadrul didactic, s-a pus în discuţie în consiliul profesoral şi posibilitatea exmatriculării. În final însă, s-a decis ca cei doi să mai primească o şansă.

„Plângeau amândoi la mine. Lucian mi-a spus că nu s-a gândit că gestul lui va avea consecinţe grave. Le-am atras atenţia să nu mai comită vreo abatere“, mai povesteşte profesorul.

După incident, tinerii au fost la mai multe şedinţe de consiliere cu psihologul şcolii. Vica Ivaşcu spune că vestea furtului pus la cale de Lucian a căzut ca un fulger asupra ei. „Vestea a fost şocantă. Nimic din comportamentul lor nu a prevestit ceea ce s-a întâmplat“, spune diriginta băieţilor. Lucian şi Bogdan au participat chiar în acest an la acţiunile făcute de liceu împreună cu Poliţia, pentru prevenirea delincvenţei juvenile.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite